Totul despre diagnosticul cumplit care a chinuit-o pe Roxana Nemeș: „E o boală care nu te omoară, dar te chinuie”

  • Publicat:
Totul despre diagnosticul cumplit care a chinuit-o pe Roxana Nemeș: „E o boală care nu te omoară, dar te chinuie”
Sursa foto: instagram

Endometrioza afectează astăzi cel puțin una din zece femei. Boala are un impact negativ asupra vieții de familie, a relațiilor de cuplu, dar și a vieții sociale. Mai mult, o regăsim și-n rândul multor vedete. Chiar și Roxana Nemeș s-a confruntat cu acest diagnostic cumplit în urmă cu câțiva ani.

Roxana Nemeș a dezvăluit totul despre boala care a chinuit-o ani la rând

Artista Roxana Nemeș a povestit că în urmă cu câțiva ani a primit un diagnostic dur în urma unui control banal, diagnostic ce a și adus-o pe masă de operație. Aceasta a recunoscut că endometrioza îi provoca dureri puternice, mai ales în perioada ciclului menstrual, motiv pentru care ajunsese să abuzeze de analgezice și calmante.

„De ani de zile mă chinuiam și mă chinuiam. Când mă lua durerea nu mai eram om. Iubitul meu nu avea ce să vorbească cu mine. Mă luau transpirațiile din cap până în picioare, brusc, mă durea într-o parte. În apropiere de menstruație. E boală a secolului la femei. Din păcate, nu multe știu și nu își dau seama la timp pentru că e o boală care nu te omoară, dar te chinuie”, a declarat Roxana Nemeș.

Citește și: Diferența dintre durerea menstruală normală și cea cauzată de endometrioză

Endometrioza, boala cu care a fost diagnosticată frumoasa artistă, afectează din ce în ce mai multe femei și reprezintă una din principalele cauze ale infertilității. Aceasta este o boală progresivă, de multe ori debilitantă care afectează 10% la 15% dintre femei în timpul perioadei fertile, ducând la infertilitate ȋn 30-40% din cazuri. Endometrioză presupune, la nivel anatomic, apariția unor formațiuni din celule similare celor ale endometrului, în afara uterului.  

Deși de-a lungul anilor medicii au încercat să găsească cauza acestei probleme de sănătate, oamenii de știință nu au găsit o explicație exactă, însă pot există mai mulți factori de risc care să ducă la apariția acestei boli.

Citește și: Endometrioză: ce trebuie să știi despre simptome și diagnostic

Roxana Nemeș, operată de urgență

Solista s-a operat și spune că acum se simte din ce in ce mai bine: „La un control banal am aflat de această boală. Domnul doctor a depistat acum un an jumătate, am refuzat să cred că am aşa ceva. Aveam dureri groaznice. Acum, după operaţie sunt bine. Nu a fost foarte greu, am preferat să rezolv problema decât să am astfel de dureri. M-am recuperat rapid. Sunt sub tratament”, a mai adăugat aceasta.

Mai mult, Roxana este nerăbdătoare devină și mamă: „Noi muncim de mult timp în sensul ăsta. Nu mai am răbdare, vreau să fiu mamă tânără, să fiu prietenă cu copilul meu. E momentul perfect pentru asta. Ne dorim foarte mult să devenim părinți”

Citește și: Endometrioză: boală diagnosticată greu, dar pentru care există resurse terapeutice

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân