Theo Rose se luptă de ani buni cu episoade de anxietate și atacuri de panică: „Se activează de fiecare dată când eu încep să mă stresez de ceva”

  • Publicat:
  • Actualizat:
Theo Rose se luptă de ani buni cu episoade de anxietate și atacuri de panică: „Se activează de fiecare dată când eu încep să mă stresez de ceva”
Sursa foto: instagram

Theo Rose este fără doar şi poate una dintre cele mai iubite artiste de la noi. Și deși mereu cu zâmbetul pe buze, aceasta a recunoscut cu ce probleme se confruntă de câțiva ani. Artista a discutat deschis despre anxietate.

Theo Rose, totul despre anxietate și despre atacuri de panică

Uneori faima poate fi o binecuvântare, dar și o povară. Din cauza programului încărcat și epuizării, mulți artiști cedează. Acesta a fost și cazul cântăreței Theo Rose, care în urma unor întrebări venite din partea internauților, a ales să vorbească pe contul ei de Instagram despre anxietate și despre atacurile de panică ce i-au dat de cap în ultimii ani.

Citește și: Cum scapi de atacurile de panică

„La mine anxietatea, respectiv atacurile de panică care nu au întârziat să apară, au început să se manifeste în momentul în care am simțit că se pune foarte mare presiune pe mine. Eu puneam presiunea asta pe mine într-un context cu niște oameni, cu cântat. Era o situație pe care eu o vedeam ca pe o mare oportunitate, așa mi-a fost și prezentată și eu atunci puneam foarte mare presiune pe mine că oamenii de lângă mine să fie mulțumiți. Așa a început toată criza asta de anxietate la mine. Presiune a fost și din partea oamenilor, făra că ei să intenționeze, sunt convinsă, dar eu așa am simțit, așa vă spun.

Astfel s-a creat acest buton care e foarte ușor de apăsat. Se activează de fiecare dată când eu încep să mă stresez pentru ceva. O simt așa cum ia de la stomac și nu e bine. Dar de data asta pot să controlez, pentru că eu știu din ce cauză e, știu cum se manifestă și nu mă mai sperie. Frica asta nu se manifestă doar la nivel de gând, începe inima să îți bată accelerat, începi să respiri necontrolat, te strici la stomac, se întâmplă niște lucruri atunci când te apucă criză de anxietate’’, a ținut să precizeze Theo Rose.

Citește și: Ce este anxietatea, cum se manifestă şi care sunt cauzele

Cum reușește artista să depășească momentele neplăcute?

Theo Rose a recunoscut că a apelat și la ședințele de terapie asistată și că-n urma acestora a învățat să își controleze crizele de anxietate și atacurile de panică cu ajutorul respirației controlate.

„Multe nopți la rând înainte să adorm, făceam exerciții de respirație așa cum mi-a arătat psihoterapeutul, ca să reușesc să mă calmez când am o criză de anxietate’’, a mai spus artista.

Citește și: Tehnicile de respiraţie controlată reduc depresia şi crizele de anxietate

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân