Tom Hanks donează plasmă în vederea obţinerii unui vaccin împotriva COVID-19

Tom Hanks a decis să doneze sânge şi plasmă în speranţa de a crea un vaccin împotriva COVID-19. L-a numit ”Hank-ccin”.
  • Publicat:
Tom Hanks donează plasmă în vederea obţinerii unui vaccin împotriva COVID-19
FOTO: shutterstock / Tom Hanks donează plasmă în vederea obţinerii unui vaccin împotriva COVID-19

La începutul lunii martie, Tom Hanks şi soţia lui au fost printre primele celebrităţi internaţionale testate pozitiv de coronavirus, în timpul unei deplasări în Australia. Cei doi au fost sub tratament, iar apoi au stat izolaţi într-o vilă pe care au închiriat-o. După ce au repetat testul COVID-19 care a ieşit negativ, Tom Hanks şi Rita Wilson, soţia actorului, s-au alăturat luptei împotriva COVID-19.

Mai exact, cuplul a decis să doneze sânge şi plasmă în speranţa creării unui vaccin împotriva acestui virus, pe care actorul sub o notă de umor l-a numit ”Hank-ccin”.

„Oficialii medicali au protocoale pe trebuie să le respectăm. Noi, familia Hanks vom fi testaţi, izolaţi şi supravegheaţi cât va fi necesar pentru sănătatea publică şi pentru binele nostru”, a scris actorul.

În urmă cu câteva săptămâni, Rita Wilson a fost invitata emisiunii ”This Morning”, unde a vorbit despre experienţa sa în urma infectării cu COVID-19. Actriţa a povestit că primele simptome au fost „oboseală, dureri, disconfort, nu voiam să fiu atinsă“ şi, până în a noua zi, temperatura corpului ajunsese la 39 de grade Celsius, avea frisoane şi îşi pierduse unele simţuri – mirosul şi gustul, notează Adevărul potrivit The Hollywood Reporter. Unul dintre medicamentele administrate a fost clorochina însă, actriţa mărturiseşte că nu este sigură dacă aceasta a funcţionat sau era timpul să îi scadă febra. De asemenea, soţia actorului Tom Hanks povesteşte că în urma administrăii medicamentului s-a confruntat cu reacţii adverse- greaţă, ameţeală şi slăbirea muşchilor.

„Îmi amintesc că eram foarte ameţită, nu puteam să merg, muşchii îmi erau foarte slăbiţi. Trebuie să fim foarte cu băgare de seamă legat de acest medicament. Nu ştim dacă este sigur în acest caz“, a adăugat ea.

Situaţia nu a fost aceeaşi şi în cazul soţului ei, deoarece Tom Hanks s-a confruntat cu simptome mai uşoare.

„Nu a avut febră mare, ca în cazul meu, nu şi-a pierdut simţul mirosului sau al gustului“, a completat actriţa.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân