Uleiul de canabis, bun pentru îmbunătăţirea vieţii sexuale

Iată câteva beneficii ale uleiului de canabis, în special în ceea ce priveşte viaţa sexuală.
  • Publicat:
Uleiul de canabis, bun pentru îmbunătăţirea vieţii sexuale
FOTO: shutterstock / Uleiul de canabis, bun pentru îmbunătăţirea vieţii sexuale

Deşi pare greu de crezut întâlnim canabisul în multe dintre produsele pe care le folosim zilnic, de la deodorante, creme şi geluri, până la pastă de dinţi şi lubrifianţi. Vestea bună este că uleiul de canabis este recomandat chiar şi în dormitor, fiind folosit pentru ameliorarea durerilor, până la creşterea libidoului.

Adio durere

Canabisul este cunoscut pentru efectul său analgezic, motiv pentru care de multe ori se recomandă în ameliorarea durerilor. Când vine vorba de sex, durerile chiar sunt serioase în rândul femeilor. Dispareunia, de exemplu, un termen folosit pentru tulburările care duc la apariţia durerilor în timpul sexului, reprezintă un obstacol pentru 40% dintre femei când vine vorba de plăcerile din timpul actului sexual, arată ultimele estimări. În acest sens, lubrifianţii şi supozitoarele care conţin canabis pot creşte plăcerea şi libidoul prin accelerarea circulaţiei sangvine, care ajută la relaxarea ţesuturilor musculare, elimină tensiunea şi lubrifiază.

În sfârşit, orgasm!

Dacă în ultima perioadă te-ai confruntat cu dificultatea de a atinge orgasmul sau sexul nu ţi s-a mai părut atât de plăcut, încearcă să foloseşti uleiul de canabi. O lucrare din 2019 arată că uleiul de canabis ajută femeile să ajungă la orgasm, ba chiar să fie mai satisfăcute de rezultat. Cum? Uleiul de canabis creşte circulaţia sangvină către ţesuturi, iar astfel excitarea este crescută, iar orgasmele sunt mai intense.

Mai puţin stres, mai mult libidou

Când eşti stresată şi anxioasă, cu siguranţă sexul nu este pe lista ta de ”TO DO”. Ştiinţa ne şi confirmă: cortizolul, hormonul de stres, scade libidoul. Astfel, performanţele sexuale nu sunt deloc pe măsura aşteptărilor, motiv pentru care este nevoie de reducerea anxietăţii, implicit a cortizolului pentru a oferi corpului capacitatea de a fi mai odihnit şi mai receptiv.

Estrogenul, la nivel echilibrat

Uleiul de canabis poate ajuta corpul să echilibreze nivelul de estrogen ceea ce, în teorie, duce la creşterea apetitului sexual. De asemenea, ajută organismul să facă faţă stresului, motiv pentru care hormonii se vor recalibra. Mai exact, sunt ameliorate simptome ale dezechilibrului hormonal: durere, anxietate, insomnie.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”