Ruptura uterină, complicație cu care s-a confruntat și Andreea Popescu la cea de-a treia naștere

  • Publicat:
Ruptura uterină, complicație cu care s-a confruntat și Andreea Popescu la cea de-a treia naștere
Sursa foto: instagram @andreeapopescu

Andreea Popescu, cunoscuta dansatoare a Deliei, s-a retras de ani buni de pe scenă și s-a dedicat total vieții de familie. Fosta dansatoare a devenit în această primăvară din nou mamă, aducând pe lume cel de-al treilea copil.

Complicații la naștere pentru dansatoarea Andreea Popescu. Ruptură de uter

Nașterea nu a fost deloc ușoară pentru îndrăgita vedetă, iar până să ajungă să își țină bebelușul în brațe, aceasta a trecut printr-un carusel emoțional și de dureri.

Andreea Popescu a ajuns la urgențe, iar în timpul intervenției de cezariană, medicii au descoperit că uterul pacientei era deja fisurat. Din fericire, atât pentru vedetă, cât și pentru băiețelul său, au trecut cu brio de această intervenție.

”Am intrat de urgență în operație, s-a fisurat peretele uterin. Am stat câteva ore în operație, am sângerat, nu se coagula sângele. Dumnezeu a lucrat prin doctorul Andreas și prin mâinile doamnei doctor că au avut inspirația să mă bage în sala de operație că apoi să vadă că deja era uterul rupt”, a scris Andreea pe Instagram.

Citește și: Ruptura uterină după operația cezariană: povestea unei paciente de 37 de ani, aflată la a doua sarcină

Ruptura uterină la naștere

Ruptura uterină la naștere este o complicație rară, dar extrem de gravă, care se poate întâmplă de obicei în timpul travaliului, atunci când pacienta alege să nască natural, după o naștere anterioară prin cezariană.

Deoarece în 50% din cazuri ruptură de uter îi poate pune mamei viața în pericol, este necesară intervenția medicilor și realizarea de urgență a operației de cezariană.

Ruptura uterină se produce de regulă brusc, iar simptomele pot fi cu ușurință confundate cu durerile asociate travaliului. Viitoarea mamă poate avea simptome precum dureri abdominale, sângerări vaginale, un puls cardiac accelerat, dar și alte semne de șoc.

Potrivit specialiștilor, posibilitatea apariției rupturii uterine nu trebuie să fie privită ca un impediement în alegerea nașterii naturale. Mai degrabă se recomandă ca fiecare sarcina să fie supervizată de medicul care va putea lua cea mai bună decizie atât pentru pacientă, cât și pentru făt.

Citește și: Naşterea naturală după o cezariană – avantaje şi dezavantaje

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân