Regele Charles a primit aprobare de la medici să călătorească, deși urmează un tratament pentru cancer

Regele și Regina vor efectua o vizită de două zile în Insulele Canalului, Jersey și Guernsey, în luna iulie, după ce medicii au aprobat călătoria Regelui, care urmează un tratament pentru cancer.
  • Publicat:
Regele Charles a primit aprobare de la medici să călătorească, deși urmează un tratament pentru cancer

Regele, care urmează un tratament pentru cancer, va include o scurtă vizită de două zile în insule, unde este cunoscut sub titlul de Duce de Normandia. Acesta revine treptat la programul de angajamente publice după luni de izolare din motive de sănătate. Această vizită este considerată un alt pas către normalitate.

Regele, prima sa călătorie după diagnosticul de cancer

Vizita va marca o abatere semnificativă de la tradiție – nu vor accepta cadoul tradițional de două rațe moarte la sosire, conform informațiilor obținute. Când regretata Regină Elisabeta a II-a a vizitat Jersey în 2001, i s-au prezentat două rațe sălbatice pe o tavă de argint – parte a unei tradiții antice datând din Evul Mediu, când șase seigneuri, sau lorzi ai moșiilor, aduceau omagii suveranului ca Duce de Normandia. Regele și Regina nu vor primi același cadou, a confirmat The Telegraph.

Aceștia vor călători în Jersey pe 15 iulie și apoi în Guernsey a doua zi pentru scurta vizită, au anunțat Statele din Jersey și Guernsey.

Charles, care și-a reluat îndatoririle publice în luna aprilie, în ciuda tratamentului său pentru cancer, s-a întors recent de la comemorările Zilei Debarcării din Normandia.

Agenda vizitei Regelui

Regele are o serie de apariții programate, inclusiv Trooping the Colour, ceremonia de Ziua Ordinului Jartierei și o posibilă apariție la Ascot în iunie.

Vizita post-alegerilor generale se va încheia înainte de Deschiderea Oficială a Parlamentului pe 17 iulie, care este și ziua de naștere a Reginei. Aceasta împlinește 77 de ani.

Vizita va sublinia relația dintre Insulele Canalului și Coroană, care există de secole. În Jersey, Charles și Camilla vor vizita capitala, St Helier, și vor participa la o ședință specială a Adunării Statelor și a Curții Regale, urmată de o expoziție în aer liber. În Guernsey, Regele și Camilla vor participa la o ședință specială a Statelor de Deliberare și la o ceremonie antică de omagiu adusă monarhului, desfășurată în aer liber pe malul mării din St Peter Port, unde insularii pot urmări evenimentele.

Regele și Regina vor merge și la Crown Pier pentru a învăța despre patrimoniul și tradițiile insulei, inițiativele de biodiversitate, mâncarea locală și eforturile de promovare a limbii guernesiais – cunoscută și sub numele de franceza din Guernsey.

„Va fi un mare privilegiu să îi întâmpinăm pe Majestățile Lor în Bailiwick pentru prima dată ca Rege și Regină, la un an după încoronarea lor. Vizita lor din această vară arată cât de specială este relația dintre Coroană și Insule.”, Bailiful din Guernsey, Sir Richard McMahon.

Vice-guvernatorul din Jersey, Vice-amiralul Jerry Kyd, a adăugat că Charles și Camilla „așteaptă cu nerăbdare” vizita. El a spus: „Beneficiile acestei relații speciale rămân la fel de puternice ca întotdeauna și știu că Majestățile Lor așteaptă cu nerăbdare vizita, luna viitoare.”

Dependențele Coroanei nu fac parte din Regatul Unit, dar sunt posesiuni autoguvernante ale Coroanei Britanice. Charles și Camilla, ca Prinț de Wales și Ducesă de Cornwall, au vizitat ultima dată Insulele Canalului în anul Jubileului de Diamant din 2012.

Sursă – https://www.msn.com/en-us/health/other/king-and-queen-to-visit-channel-islands-after-doctors-give-him-the-ok/ar-BB1o0R77?rc=1&ocid=winp1taskbar&cvid=d8547f1e3b08499aab6d280717013b01&ei=6

Sursă foto – Profimedia

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc