Halle Berry, despre viața intimă la menopauză: „Zici că am lame”

Se pare că și Halle Berry trece printr-un astfel de episod, viața inimă cu partenerul fiind complet dată peste cap de menopauză.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Multe femei știu ce presupune fiecare etapă din viața lor, în special menopauza, de care nu scapă nimeni. Pe unele dintre ele simptomele le iau prin surprindere și le șochează, în timp ce altele se bucură în continuare de o viață liniștită. Se pare că și Halle Berry trece printr-un astfel de episod, viața inimă cu partenerul fiind complet dată peste cap de menopauză.

Actrița în vârstă de 57 de ani a oferit detalii din intimitate în cadrul unui interviu cu Fahti Khosrowshahi, CEO al revistei Women’s Health. Câștigătoarea premiului Oscar a mărturisit că a existat o perioadă minunată în viața ei și a partenerului de care-și amintește cu drag.

„Am trecut prin trei divorțuri și în sfârșit am întâlnit omul potrivit”, a spus actrița.

Nu a durat mult și menopauza și-a făcut apariția, ceea ce a adus schimbări majore în dormitor și nu într-un mod bun.

„Când încercăm să fim intimi simt ca și când aș avea lame în vagin. E dragostea vieții mele, dar știu că se întâmplă ceva”, a continuat actrița.

Pe lângă durerile din timpul partidei de amor, Halle Berry susține că a început să se confrunte și cu minte încețoșată, tulburări de somn și momente de furie. Chiar le-a povestit medicilor că „Nu-mi amintesc de ce am intrat în cameră. Sunt confuză tot timpul…Nu dorm noaptea. Mă trezesc obosită și mă întreb ce se întâmplă cu mine”.

Menopauza marchează finalul menstruației fiecărei femei, iar potrivit Mayo Clinic, aceasta se instalează undeva la 40-50 de ani. Printre cele mai comune simptome se numără bufeurile, schimbările de dispoziție și durerile în timpul sexului care apar din cauza nivelului redus de estrogen ce face ca țesutul vaginal să fie mai uscat și mai subțire provocând mâncărime, arsură și durere în timpul contactului sexual.

În ciuda frustrărilor acumulate, Halle Berry nu lasă aceste schimbări să-i dea viața peste cap. „Nu este sfârșitul. De fapt, este începutul unui nou capitol din viața mea. Ca femei trebuie să ne reimaginăm ce înseamnă asta”.

Surse foto: Shutterstock&Profimedia

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân