Elena Hueanu, diagnosticată cu o afecțiune incurabilă: „Din păcate, aceleași simptome le are și dezvoltarea unui cancer”

  • Publicat:
Elena Hueanu, diagnosticată cu o afecțiune incurabilă: „Din păcate, aceleași simptome le are și dezvoltarea unui cancer”
Sursa foto: instagram @elenahueanu

Elena Hueanu, celebru fotomodel, a dezvăluit recent că a fost diagnosticată cu o afecțiune incurabilă. Mai exact, vedeta suferă de boala Chron.

Elena Hueanu, diagnosticată cu o boală incurabilă

Elena Hueanu a primit un diagnostic grav din partea medicilor. După ce a avut parte de dureri îngrozitoare, fotomodelul a ajuns la spital, unde a aflat că suferă de boala Chron, o boală incurabilă care afectează sistemul digestiv.

„Am fost diagnosticată cu boala Crohn. Este o boală care se dezvoltă în intestinul subțire. Am înțeles că nu există un tratament. Am depistat-o în urmă cu 3 luni, când am leșinat în fața spitalului la care voiam să mă duc, pentru că nu mai puteam de durere. Mi-am pierdut cunoștința acolo”, a spus Elena Hueanu într-un interviu.

„După am făcut un computer tomograf și s-a văzut o inflamație pe intestinul subțire, s-a luat biopsie pentru a fi siguri că nu vorbim de cancer. Din păcate, aceleași simptome le are și dezvoltarea unui cancer”, a mai adăugat aceasta.

Citește și: Boala Chron, boala cu care a fost diagnosticata Dj Wanda: „Regimul meueste foarte strict şi bazat numai pe produse fără gluten, fără lactoză şi fără fructoză”

Boala Chron: simptome, tratament

Boala Chron este o afecțiune digestivă cronică, inflamatorie și autoimună, diagnosticată cel mai adesea la persoanele tinere.

Principalele simptome ale bolii Chron sunt durerea abdominală, scăderea în greutate și diareea.

Cauzele maladiei nu sunt pe deplin înțelese. Se consideră că sunt complexe, fiind o combinație de factori genetici, de mediu și stil de viață, mulți dintre ei nefiind cunoscuți.

Potrivit unor studii, riscul de a dezvolta această afecțiune este pus și pe seama următorilor factori:

  • fumat
  • medicamente (antiinflamatoare precum aspirina, ibuprofenul, anticoncepționalele de orice fel sau antibioticele)
  • o dietă bogată în grăsimi

Este important ca persoanele care au simptomele bolii sau modificări al tranzitului să meargă cât mai repede la un consult medical gastroenterologic.

În prezent, boala Chron nu poate fi vindecată. Totuși, există un număr de opțiuni terapeutice care pot ajuta în acest sens, precum cele alternative sau complementare (probiotice, prebiotice, ulei de pește, aloe vera, etc).

Pacienții cu Chron pot renunța la fumat, pot adopta o dietă sănătoasă bazată pe proteine și fibre și pot duce un stil de viață sănătos.

De reținut că boala Chron nu afectează doar fizic, ci și emoțional. Gazele, durerile abdominale – toți acești factori pot modifica viață pacientului și pot cauza depresie. Discuțiile cu un medic specialist sunt recomandate, așadar.

Citește și: Sistemul digestiv: cum funcţionează şi care sunt bolile frecvente

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân