Femeia cu cei mai mari sâni naturali din lume suferă, de fapt, de o boală neobișnuită

  • Publicat:

O femeie originară din Thailanda trece prin chinuri groaznice din cauza sânilor ei, care nu se mai opresc din crescut. Medicii au descoperit ce anume îi provoacă creșterea acestora.

Hipertrofia, o boală rar întâlnită care duce la creșterea incontrolabilă a sânilor

Potrivit The Mirror, Lamphrai Srinuan, în vârstă de 46 de ani, a observat că sânii ei au început să se umfle, devenind gigantici și provocându-i astfel dureri severe.

„Este dificil pentru mine să mă așez sau să stau întinsă noaptea. Sânii devin din ce în ce mai grei și mă dor foarte tare gâtul și spatele. Nu port haine deoarece nu mă mai încap, spune femeia.

Deși Lamphrai nu a fost diagnosticată, condiția ei pare să fie similară cu hipertrofia sânilor.

Hipertrofia sânilor a cărei formă este gigantomastia, este o condiție medicală care duce la creșterea incontrolabilă a sânilor.

Gigantomastia este extre de rar întâlnită în zilele noastre și nu există un număr estimat al femeilor diagnosticate cu această afecțiune.

Gigantomastia, boala sânilor foarte mari

Gigantomastia este o dezvoltare exagerată a glandelor mamare, ce poate conduce la căderea sânilor în cazuri extreme. Supraaglomerarea excesivă a țesutului mamar poate apărea fie la un singur sân, fie la ambii.

Citește și: Este normal să ai un sân mai mare? Condițîi medicale ce pot influența mărimea sânilor

Hipertrofia este denumită gigantomastie atunci când volumul unui sân depășește 1500 ml.

Afecțiunea poate produce dureri de spate, gât, umeri și de membre superioare, din cauza greutății care apasă pe torace. Sub sâni, apar adesea și infecții cutanate, însoțite de roșeață și mâncărime.

Hipertrofia poate fi moștenită genetic sau cauzată de un dezechilibru hormonal, de sarcină, de afecțiuni autoimune, precum și de creșterea în greutate.

Corectarea acestei condiții medicale se face chirurgical, prin reducție mamară și lifting mamar, adică prin înlăturarea excesului de volum mamare, reconstrucție și redare a unui aspect natural.

Citește și: Mamoreducţia, operaţia de micşorare a sânilor

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân