Dr. Cristian Andrei dezvăluie care sunt cele mai bune tehnici de agățat. Altceva cu Adrian Artene

  • Publicat:
  • Actualizat:

Dr. Cristian Andrei, binecunoscut publicului larg datorită aparițiilor dese la TV, a reușit de-a lungul anilor și grație practicii medicale să devină un soi de encliclopedie a relațiilor. Cea mai recentă ediție a podcastului Altceva cu Adrian Artene a fost difuzată sâmbătă, 3 februarie 2024, și l-a avut invitat pe dr. Cristian Andrei. Acesta a fost, de fapt, primul episod de podcast care a deschis „Luna iubirii”

 

Adrian Artene: „Omul mai share-uit în online decât liderul spiritual Osho”

Abilitatea sa poate fi lesne descoperită în timpul dialogului pe care l-a purtat cu jurnalistul Adrian Artene, în cadrul podcastului „Altceva”.

„Salutare fiecăruia dintre voi. Ne-am reîntors la «Altceva», de data aceasta cu un medic de suflete, un vindecător de inimi. Este fondatorul Institutului de Relații Umane, specialist în neuropsihiatrie, omul care a scris nu doar un manual, ci mai multe manuale despre relațiile de cuplu. Este omul mai citat și mai share-uit în acest mediu online decât liderul spiritual Osho. Bine ați venit, domnule doctor Cristian Andrei!”a spus, în deschiderea, dialogului, Adrian Artene.

Temele abordate, diversificate, au trecut prin problema sufletelor, iubire, mesaje și comunicare, relații și apropierea dintre doi oameni.

În esență, dr. Cristian Andrei a vorbit despre ce este recomandat să facem pentru a fi fericiți.

Cristian Andrei despre „antidotul pentru emoții”

(…) Așa este și bărbatul, deja își închipuie, deja este avansat în interacțiunea cu femeia. Ea, nu. Ea așteaptă respect, să observe, să aibă timp în jurul ei. Se vede disperarea bărbatului să ajungă în preajma ei. Antidotul pentru emoțiile tale sunt emoțiile pe care i le produci celeilalte persoane, și atunci se face un dans foarte frumos. Ești primit de ea.

Știu că asta vor bărbații, cum să agațe. Cum să produci senzația că vă știți de mai mult timp. Să spunem că ea este în stația de tramvai, o vedeți și nu știți cum să intrați în vorbă cu ea. Și tocmai trece un cățel peste linia de tramvai și tocmai atunci vine tramvaiul și ea tresare, dacă îl calcă tramvaiul pe acel cățel. Te apropii de ea și spui «Era s-o pățească!». Nu vorbești despre tine, nu vorbești despre fundul ei, vorbești despre cățel. Ea spune «Da, vai, am văzut și eu!». Deja aveți o experiență împreună, deja sunteți împreună în virtutea acelui cățel care trecea pe acolo”, îi dezvăluie Cristian Andrei gazdei sale una dintre tehnicile de agățat.

Cine este dr. Cristian Andrei

Dr. Cristian Andrei este medic specialist neuropsihiatru din 1994. Practică în sistem privat psihiatria, fiind preocupat de problemele de cuplu, dezvoltarea, adaptarea și consilierea relațiilor interumane. Este atestat în teorii ale personalității, psihoterapii cognitive, terapia bolilor afective, cercetare psihiatrică. Educator pentru sănătate, efectuează vizite lunare în liceele bucureștene și în țară, pe teme de dezvoltare sexuală a adolescenților și în cadrul unor campanii împotriva consumului de alcool: Fii cool fără alcool, Alcoolul nu te face mare.

Dr. Cristian Andrei este editor corespondent al The British Journal of Psychiatry și autor a peste 1500 de articole, cărți și diverse alte materiale, abordând teme vaste – de la relațiile interumane și sfaturi pentru părinți și adolescenți, până la aspecte legate de psihologia teritoriului virtual și psihologia fractală.

Președinte fondator al Institutului de Relații Umane, dr. Cristian Andrei și echipa de specialiști sustin în cadrul institutului seminarii, ateliere de lucru și conferințe pe teme diverse, abordând aspecte ce vizează atât organizațiile și angajații acestora, cât și tematici care fac parte din cotidian și care preocupă ființa umană.

De asemenea, el este președinte al Fundației Estuar, orientată spre servicii de consiliere, recuperare, reabilitare și reinserție socială pentru adulțiii cu probleme de sănătate mintală.

🔔 ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube #altcevacuadrianartene acolo unde, în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletul.

Urmărește CSID.ro pe Google News