Selma Blair, despre un nou sindrom cu care se confruntă. Care este starea de sănătate a actriței

Într-un filmuleț postat pe contul ei de Instagram, actrița apare în timp ce stă în pat și oferă detalii despre experiența ei cu sindromul Ehler-Danlos.
  • Publicat:
Selma Blair, despre un nou sindrom cu care se confruntă. Care este starea de sănătate a actriței
sindromul Ehler-Danlos Selma Blair, despre un nou sindrom cu care se confruntă. Care este starea de sănătate a actriței

Selma Blair a împărtășit cu fanii ei starea de sănătate din ultimul timp, menționând un nou diagnostic despre care nu a mai vorbit până acum. Într-un filmuleț postat pe contul ei de Instagram, actrița apare în timp ce stă în pat și oferă detalii despre experiența ei cu sindromul Ehler-Danlos, o afecțiune care impactează în mod crucial țesuturile conjunctive din corp.

„Mă doare tot timpul”, a spus Selma Blair în timp ce primea imunoglobulină intravenoasă. „O spun doar pentru persoanele care sunt și ele în dureri. Vă înțeleg. Pentru fiecare dintre noi…îmbătrânirea doare. Trebuie să te întinzi, iar eu nu pot să mă întind din cauza sindromului Ehler-Danlos, în care mușchii nu sunt destul de stabili”.

Actrița, care este în remisie pentru scleroză multiplă, a menționat și că urmează să facă mai multe teste în curând.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Selma Blair (@selmablair)

Ce este sindromul Ehler-Danlos?

Sindromul Ehler-Danlos este un grup de boli genetice care afectează capacitatea organismului de a forma și folosi colagenul și alte proteine care servesc la formarea pielii, oaselor, mușchilor, tendoanelor, ligamentelor și a multor alte organe. Acest sindrom poate declanșa o varietate de simptome, de la cele ușoare care presupun slăbirea articulară, până la complicații care pot reprezenta un pericol pentru sănătate. Majoritatea pacienților cu sindrom Ehler-Danlos au o hipermobilitate, iar pielea este foarte fragilă atunci când se face stretching.

Pacienții care trăiesc cu sindromul Ehler-Danlos au un risc crescut de a dezvolta durerile cronice și leziunile. Țesutul conjunctiv este cel care ne menține corpul, iar în cazul sindromului Ehler-Danlos, articulațiile sunt mai slăbite decât te-ai fi așteptat.

Nu există leac pentru sindromul Ehler-Danlos, dar există numeroase medicamente care pot ține simptomele sub control. Pentru că articulațiile cu un țesut conjunctiv slăbit sunt mai predispuse la dislocare, experții recomandă exerciții care să stabilizeze și să întărească zonele vulnerabile.

Pacienții cu sindromul Ehler-Danlos sunt sfătuiți să evite sporturile de contact, ridicarea de greutăți și alte exerciții care pot afecta șoldurile, genunchii și gleznele. Mai mult, se recomandă evitarea gumei de mestecat pentru a proteja maxilarul, să poarte încălțăminte care să prevină deteriorarea gleznei și să folosească saltele și perne din spumă densă pentru a evita degradarea articulară din timpul somnului.

Foto: captură Instagram

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân