Cele 4 afecțiuni de care suferă Delia Matache. Cum se manifestă sindromul Peter Pan, ADHD, misofonia și anxietatea

Delia Matache a fost diagnosticată cu patru afecțiuni neurologice: ADHD, misofenie, anxietate și sindromul Peter Pan. Cum îi afectează acestea viața artistei?
  • Publicat:

Delia Matache este una dintre cele mai iubite artiste autohtone. Cu hit-uri peste hit-uri și o viață personală plină de împliniri, s-ar putea spune că Delia nu ar avea motive să nu fie fericită. Cu toate acestea, artista a vorbit deschis despre importanță sănătății mintală și a menționat că suferă de patru afecțiuni din această sferă.

Delia Matache, despre afecțiunile cu care a fost diagnosticată

Delia Matache nu vorbește prea des despre viața personală. Însă, recent, vedeta a adus în discuție un subiect sensibil, despre care puțină lume are curajul să vorbească. Fie că a făcut precizări chiar pe paginile sale de socializare, fie în interviuri, artista a vrut să tragă un semnal de alarmă cu privire la modul superficial în care sunt tratate aceste afecțiuni. Delia a menționat că suferă de ADHD, misofonie, anxietate și sindromul Peter Pan.

1. Delia are ADHD

ADHD este tulburarea de deficit de atenție și hiperactivitate. Denumită și hiperkinezie, această afecțiune neurologică poate apărea atât la copii, cât și la adulți. Printre simptomele ADHD-ului se numără lipsa de atenție acordată în mod obișnuit detaliilor, dificultăți de organizare și/sau de realizare a diferitelor sarcini, agitația excesivă, vorbirea fără întrerupere, aproape permanentă și imposibilitatea de a rămâne așezat într-un loc pentru mai mult timp.

Pe rețelele de socializare, artista a împărtășit momente din viața sa cotidiană, descriind cum se simte o persoană care suferă de această afecțiune. Prin aceste postări, Delia a adus în prim-plan dificultățile și provocările pe care le întâmpină.

În postările sale, Delia a descris simptomele ADHD, explicând cum acestea îi influențează activitatea zilnică și cariera. Artista a vorbit despre dificultatea de a-și menține concentrarea, impulsivitatea și energia debordantă care o caracterizează.

2. Misofonia, o altă tulburare de care suferă artista

Misofonia face ca anumite sunete să declanșeze reacții emoționale intense, precum furia sau anxietatea. Această tulburare neurofiziologică poate fi extrem de perturbatoare în viața de zi cu zi. Acest lucru se întâmplă mai ales pentru o persoană publică care trebuie să se expună constant la medii zgomotoase. Delia a împărtășit că suferă de această afecțiune și că încearcă să-și creeze un mediu cât mai confortabil pentru a evita anumite zgomote.

3. Anxietatea îi dă mari bătăi de cap

Delia a vorbit deschis și despre stările de anxietate pe care le simte frecvent.

„Nu pot să spun că am avut niște probleme, niște drame, dar am faze în care mă cuprinde anxietatea. Pot fi minute în care simt o stare care nu îmi este foarte confortabilă,” a declarat artista.

Anxietatea poate fi legată de ADHD și misofonie, amplificându-se în momentele de stres sau agitație.

4. Sindromul Peter Pan

Pe lângă ADHD, misofonie și anxietate, Delia a vorbit și despre sindromul Peter Pan. Descoperit în 1983 de psihologul Dan Kiley, această tulburare se manifestă prin dorința de a se comporta copilărește chiar și la vârsta adultă. Persoanele care suferă de sindromul Peter Pan au dificultăți în asumarea responsabilităților și în maturizarea emoțională.

Delia a menționat că uneori simte nevoia de a se comporta mai copilăros decât ar fi adecvat pentru un adult, preferând activități și comportamente asociate cu copilăria.

„În esență, suntem niște copii dezvoltați. Ni se mai ridează pielea, avem experiență și bani, dar tot copii suntem. Ne cumpărăm jucării. Cu aceeași bucurie, mă uit și fac: iiii, magazin de jucării, orice, cosmetice, tricouri. Și n-ai voie să uiți, depinde cum te-a marcat copilăria. Pe mine, copilăria mea m-a marcat.”, a povestit Delia Matache.

Sursă foto – Facebook Delia

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc