Anna Lesko: „Ştiu sigur că o să fiu o gravidă modernă”

Din toate videoclipurile, ne-am dat seama cât e de sexy. Dar Anna Lesko ne prezintă în interviul pe care ni l-a acordat şi latura ei casnică. E o bucătăreasă perfectă, face fripturi laborioase şi sosuri complicate, îşi creează haine şi se întreabă deja "cu cine, când şi unde?".
  • Publicat:
Anna Lesko:

Din toate videoclipurile, ne-am dat seama cât e de sexy. Dar Anna Lesko ne prezintă în interviul pe care ni l-a acordat şi latura ei casnică. E o bucătăreasă perfectă, face fripturi laborioase şi sosuri complicate, îşi creează haine şi se întreabă deja „cu cine, când şi unde?”.

Aţi ghicit, e vorba de capitolul copii, la care se gândeşte în mod constant. Până la experienţa maternităţii, însă, tânăra se dedică scenei, iar nu de mult, a filmat în Thailanda.
 
CSÎD: Ai declarat de curând că te gândeşti tot mai des la un copil. Poţi să ne spui de ce tocmai acum iei în calcul să trăieşti experienţa de mamă?

Anna Lesko: E ceva la care fiecare femeie se gândeşte încă din copilărie, de la jocul cu păpuşile. Ne pregătim toată viaţa să fim mame şi ne imaginăm în continuu cum  e să dai viaţă. Aşadar, nu e ceva la ce mă gândesc tot mai des, este ceva la care mă gândesc constant. Însă mă gândesc şi la altele, cum ar fi cu cine, când şi unde. Este o preocupare a fiecărei femei şi, prin declaraţia mea, nu am făcut decât să afirm un adevăr, mai degrabă decât să spun o noutate. Sunt femeie şi îmi doresc copii, mai devreme sau mai târziu.

CSÎD:  În cele 9 luni, te-ai vedea pe scenă sau ai prefera să nu te mai expui publicului şi fanilor tăi?

A.L.: Cred că a fi gravidă nu se rezumă doar la transformările fizice. Există şi greutăţi care sunt mai puţin vizibile, greţuri, stări de nelinişte. Nu am fost gravidă şi nu vorbesc din experienţă şi, mai mult, nu e locul aici să detaliem. Ceea ce vreau să spun  este că îmi voi continua activitatea atât timp cât o să mă simt bine şi, bineînţeles, cât o să pot dansa şi cânta în situaţia dată. Ştiu sigur că o să fiu o gravidă modernă.

CSÎD: De ce eviţi de cele mai multe ori să vorbeşti despre viaţa ta personală?

A.L.: Dă-mi un motiv bun să vorbesc. Am atâtea de spus şi de oferit ca artist încât mi se pare de-a dreptul jalnic să ies în evidenţă cu viaţa personală. În altă ordine de idei, nu m-am ascuns niciodată. Sunt conştientă că publicul se simte mai aproape de tine dacă te cunoaşte mai bine, îţi ştie preferinţele în materie de flori, mâncare sau excursii.

Însă cred că a fi curios în legătură cu ceea ce face un om acasă, în intimitatea lui, cu persoana iubită, nu este tocmai normal. Mă bucur să văd oamenii zâmbind la concertele mele. Şi nu-mi vine să-i întreb câţi parteneri au avut, ce cadouri au primit de la ei şi care ar fi cei alături de care ar întemeia o familie. Eu îmi respect publicul şi cred că şi el mă respectă pe mine. Lucrăm într-un bussines cu multe aparenţe, iar acestea trebuie păstrate indiferent cine şi ce ar spune.

CSÎD: Am văzut că activitatea ta este extrem de intensă. Îţi rămâne timp şi pentru tine?

A.L.: Asta e meseria mea, asta îmi place, din asta îmi câştig existenţa. Faptul că sunt atât de ocupată nu face decât să mă bucure, deşi activitatea intensă presupune şi ea unele sacrificii. Ştiu însă întotdeauna când şi cum să-mi ofer o pauză.

CSÎD: Dă-ne un exemplu – ce faci la sfârşitul săptămânii – câte concerte ai, cum alergi dintr-o parte în alta?

A.L.: La sfârşit de săptămână, mă duc la serviciu. Pare uşor ciudat, însă e normal în meseria noastră. Când toată lumea se relaxează, noi muncim, pentru că oamenii sunt liberi în weekend, atunci sunt programate majoritatea spectacolelor. Asta nu înseamnă că nu am concerte şi în timpul săptămânii. Din fericire, sunt prinsă aproape tot anul, singurele momente fără spectacole rămân doar în lunile ianuarie-februarie. Folosesc acea pauză pentru a înregistra în studio, pentru a-mi regândi show-ul de scenă şi, de ce nu, pentru a pleca în excursii mai lungi.

CSÎD: Spune-ne cum decurge viaţa ta profesională în această perioadă!
 
A.L.:
Muncesc. Tocmai am lansat o piesă, se numeşte „Go Crazy”, care sper să devină unul dintre hit-urile acestei veri. Videoclipul a fost filmat în Thailanda şi începe să prindă din ce în ce mai bine la public. Iar când nu mă aflu pe scenă, sunt în sala de repetiţii. Noul meu show presupune multă muncă, aşa că trebuie să fiu mereu în formă, atât fizic, cât şi vocal.

CSÎD: Cum te-ai relaxat în Thailanda?

A.L.: Am filmat cel mai nou videoclip al meu timp de 8 zile. După ce am terminat, mi-am luat un scurt concediu. Am făcut reflexoterapie în fiecare zi şi a fost senzaţional. Şi locul este sublim pentru relaxare. Am stat pe plajă, chiar am adormit pe nisip şi am visat frumos. N-am avut telefon, nu m-a stresat nimeni.

CSÎD: Când lansezi o nouă piesă, cât timp îţi ia să-ţi gândeşti costumele?

A.L.: E o discuţie lungă şi separată de lansările de piese. Nu am un timp standard. Mă inspir din orice şi creaţia unui costum poate dura oricât – de la 5 minute la 5 săptămâni.

CSÎD: Apropo, cum arată garderoba ta? Câte piese vestimentare ai şi câte perechi de pantofi?

A.L.: Dacă aş da acum nişte cifre, probabil că aş crea ştiri pentru tabloide. E normal să am garderoba plină, sunt artistă. Îmi place
să-mi asortez hainele şi accesoriile aşa că… sunt multe, dar nu ştiu exact câte. Niciodată însă nu am haine îndeajuns, aşa că adaug mereu, fie că le fac împreună cu o prietenă designer, fie îmi cumpăr câte ceva.

CSÎD: Îţi creează cineva vestimentaţia sau o alegi tu, după cum te inspiră? Oricum, întotdeauna arăţi impecabil.

A.L.: Îţi mulţumesc. E o combinaţie a celor spuse de tine. Se întâmplă să mă îndrăgostesc de un obiect vestimentar văzut într-o vitrină sau într-o revistă de modă sau se nimereşte să-mi vină idei de câte o costumaţie. Nu am reguli precise şi nici magazine preferate. Încerc să fiu în pas cu moda, dar să o şi adaptez la personalitatea mea.

CSÎD: Te-ai gândit vreodată să-ţi foloseşti talentul şi pentru a crea o linie vestimentară?
 
A.L.
: Există o linie vestimentară ce-mi poartă numele însă deocamdată are un singur client: pe mine. Nu ştiu şi nu am în plan deocamdată o creaţie în serie. Poate, cândva, în viitor. Mă mulţumesc acum să experimentez cu mine şi pe mine şi îmi place. Dar nu se ştie niciodată ce îmi rezervă viitorul. Apropo, aţi purta o creaţie Anna Lesko?

CSÎD: Ce nu ar trebui să-i lipsească niciunei femei din garderobă?

A.L.: Bunul simţ, simţul estetic şi o pereche de ciorapi fini. Sper să vă mulţumească răspunsul.

CSÎD: Care sunt piesele vestimentare care ne-ar arăta fresh, în orice ocazie?
 
A.L.
: Nici aici nu am ceva universal valabil. Curăţenia, un machiaj frumos şi potrivit momentului din zi cred că sunt de ajuns.

CSÎD: Ai un corp foarte bine proporţionat. Care este regimul tău de viaţă?
 
A.L.:
Am gene bune şi le mulţumesc alor mei pentru asta. Niciodată nu am ţinut diete chinuitoare şi nici nu m-am epuizat la sală. Bineînţeles că am lucrat cu specialişti în domeniul fitness-ului şi al nutriţiei, însă ce mă ţine cel mai mult în formă este munca pe care o fac. Principalul e să faci exerciţii cu zâmbetul pe buze, altfel vei renunţa mai devreme sau mai târziu.

CSÎD: Spune-ne care sunt preferinţele tale culinare pentru a fi în formă!

A.L.: Sper că aţi mâncat, să nu vă fac poftă. Mănânc sănătos şi curat, fără fast-food-uri sau mâncare super procesată. Îmi place tare mult peştele. Ador sushi, aş mânca toată ziua… Îmi place şi peştele la grătar, gătit la aburi sau saramura. Îmi place şi carnea fie că e de pui, de vită sau de porc, deşi porc mănânc destul de rar. Sunt o fană a bucătăriei orientale, aşa că de multe ori prânzul sau cina mea constau în salate de humus şi tabule şi în cotletele de berbecuţ la grătar. Nu refuz nici o narghilea din când în când. 
 
CSÎD: Când treci de la un concert la altul, cum arată programul tău de mese? Mergi la restaurant sau îţi comanzi mâncarea preferată?
A.L.: Arată după cum le comand eu. Fiecare restaurant care se respectă are legume proaspete, ulei de măsline, piept de pui. Vorbesc cu ospătarii sau chiar cu bucătarii uneori şi mă asigur că-mi aduc ceea ce comand. Nu trebuie să fie cel mai fiţos şi sofisticat restaurant cel la care mănânc, însă trebuie să fie curat şi să aibă ingrediente proaspete. Şi le combinăm noi.
 
CSÎD:  Apropo, ştii să găteşti? Dă-ne câteva exemple de preparate la care te pricepi!
A.L.: M-am declarat întotdeauna o bună bucătăreasă şi prietenii mei pot să confirme acest lucru. Nu uita că vin dintr-o zonă renumită pentru gastronomie. Şi am învăţat de mică să fac cu drag orice fel de mâncare. Sunt migăloasă în bucătărie: ţin carnea la marinat înainte de a o pregăti şi fac nişte sosuri de te lingi pe degete. Mai gătesc găină la cuptor umplută cu orez şi cu mere.

Am învăţat de la tatăl meu, în copilărie. Mi-a rămas imaginea perfect în minte. Acasă, mai fac supiţe gustoase. Iar de câteva săptămâni, mănânc frecvent spanac cu usturoi, cu ceapă călită, cu roşii. Am descoperit spanacul şi urzicile când eram copil şi îmi fac mare plăcere şi în prezent. Mai gătesc somon la cuptor, folosesc soia şi foarte multe mirodenii, şi astfel are un gust delicios.

Prepar şi un fel de chifteluţe de curcan, cu ceapă verde, pătrunjel şi mărar. Îmi place la nebunie cum se potenţează gustul de pătrunjel cu cel de mărar. Gust din când în când şi sarmale. Nu e o tragedie dacă faci mişcare, iar eu mă mişc mult şi la repetiţii şi pe scenă. 

 
CSÎD: Ştim că ai şi altă pasiune: pictura. Când îţi mai rămâne timp şi pentru acest hobby?
 
A.L.: Pictez numai când sunt acasă. Mi-am amenajat colţul meu de creaţie, un mic atelier. Când am timp de pictat? Când îmi vin idei, găsesc timp. Pot veni obosită după nu ştiu câte concerte şi mă relaxez terminând un tablou sau începând altul. Alteori, pot să am timp berechet: dacă nu am inspiraţie, nu mă apropii de şevalet.

Nu sunt genul să lucreze la comandă sau care să aibă nevoie de cantitate. Pictura e o parte din mine, aşa că nu o consider o obligaţie sau o meserie.

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Bucătarul Paul McCartney
Bucătarul Paul McCartney
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”