Anemia feriprivă, diagnosticul cu care se confruntă Anca Serea: „Deseori, mi-e foarte rău și chem salvarea”

  • Publicat:
Anemia feriprivă, diagnosticul cu care se confruntă Anca Serea: „Deseori, mi-e foarte rău și chem salvarea”
Sursa foto: instagram @ancaserea

Pe Anca Serea o cunoaște toată lumea drept o femeie puternică și o mamă eroină, având nici mai mult nici mai puțin de șase copii, însă puțini știu faptul că îndrăgita vedetă se confruntă cu o boală înfiorătoare, și anume cu o anemie prin carență de fier.

Diagnosticul primit de soția lui Adi Sînă, din partea medicilor

Anca Serea a vorbit despre acest subiect sensibil, spunând că se confruntă cu anemia de mai mulți ani: „Eu am o anemie care-mi dă bătăi de cap de foarte mulți ani și pentru că am un stil de viață, uneori nesănătos și foarte agitat, deseori mi-e foarte rău și chem salvarea”, a precizat vedeta.

Se pare că vedeta suferă de anemie feriprivă, o afecțiune destul de întâlnită care se manifestă prin lipsa fierului din sânge.

Cu speranța de a scăpa de aceste probleme, Anca Serea a apelat la un medic cu experiență. La momentul actual, ea face acupunctură, remediu în care are foarte mare încredere.

„Sunt foarte epuizată și obosită. Este un remediu la care am apelat cu cea mai mare încredere la un doctor foarte renumit. Totul este ok. Este a treia ședință și deja mă simt mult mai bine. Sunt rezultate nemaipomenite. Eu cred foarte mult în aceste terapii”, a continuat ea.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Anca Sina Serea (@anca_sina_serea)

Citește și: Anemia feriprivă: de ce apare în special la femei

Ce este anemia prin carență de fier?

Anemia feriprivă/prin carență de fier este tipul de anemie în care sinteză de hemoglobină este deficitară, cauza fiind scăderea cantității de fier din organism.

Starea de slăbiciune și oboseală nu înseamnă anemie. Diagnosticul de anemie este pus pe o serie de examene paraclinice, cel mai important fiind hemoleucogramă completă (HLG). Acesta este primul test de sânge ce se recomandă.

Simptomele anemiei variază în funcție de stadiul în care se află carența, de tipul sângerărilor și de frecvența acestora. Mai mult, simptomele țin și de valorile hemoglobinei și fierului.

Printre cele mai des întâlnite, amintim:

  • cefalee
  • somnolență
  • palpitații
  • dispnee de efort
  • dificultăți de concentrare și focus

Anemia feriprivă este, de regulă, ușor de corectat prin tratamentul cu preparate orale și respectarea recomandărilor dietetice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân