Florin Piersic Jr. se confruntă cu boala secolului: „Depresia nu te părăsește. Și sunt zile în care te zgârie foarte nasol”

  • Publicat:
Florin Piersic Jr. se confruntă cu boala secolului:
Sursa foto: instagram @florinpiersicjr

Fiu al unor actori celebri, Florin Piersic Jr. și-a croit propriul drum pe scenă, punând bazele teatrului independent și ale filmului experimental în România. Și deși s-a bucurat de mari succese de-a lungul carierei sale, celebrul actor a mărturisit faptul că s-a confruntat în repetate rânduri și cu momente dificile și nu s-a ferit să admită că s-a confruntat cu episoade frecvente de depresie.

Florin Piersic Jr. se confruntă cu depresia de ani buni

„Actorii sunt depresivi prin natura meseriei lor! E o chestiune pe care ți-o asumi din start. Dar nu ai de unde să știi ce va urma pentru că ești un puști în momentul ăla! Am avut extrem de multe căderi de foarte sus!”, a dezvăluit Florin Piersic Jr. în cadrul unui interviu.

Fiul lui Florin Piersic nu s-a sfiit să spună că în fiecare zi are astfel de momente, doar că a ajuns să se obișnuiască deja și că își asumă aceste stări.

În fiecare zi, au fost momente, depresia nu te părăsește, e ceva cu care te obișnuiești în fond! Și sunt zile în care îi faci față și este doar un fel de… este o haină care te zgârie, dar te-ai obișnuit cu disconfortul ăsta și alte zile în care îi cresc țepi și te zgârie foarte nasol!, a mai precizat actorul.

Citește și: Dr. Avi Baumann: Depresia este experiența cea mai apropiată de moarte în timp ce eșți în viață

Ce este important să știi despre depresie?

Depresia sau tulburarea depresivă este o afecțiune psihică frecvent întâlnită. Peste 264 de milioane de persoane de toate vârstele suferă de depresie, această reprezentând principala cauza a dizabilității în întreagă lume.

Majoritatea oamenilor se simt uneori triști, singuri sau deprimați, toate acestea fiind reacții normale când ne confruntăm cu problemele obișnuite ale vieții, precum un divorț sau cu moartea cuiva drag. Totuși, când sentimentele trăite devin copleșitoare, provoacă reacții fizice și persistă timp îndelungat, ne pot împiedică să trăim o viață normală și activă. În astfel de momente, este cazul să apelăm la ajutor medical pentru că este posibil să ne confruntăm cu o depresie.

Unele persoane cu tulburare depresivă majoră se confruntă cu simptomele o dată în viață, în timp ce în cazul altora, stările neplăcute revin de mai multe ori. În general, după un episod depresiv, crește riscul că tulburarea să recidiveze.

Depresia afectează milioane de oameni la nivel global. Din fericire, formele de tratament sunt variate, de la schimbări în stilul de viață la medicație și psihoterapie.

Citește și: Dr. Mihai Bran: ”Depresia are simptome psihologice, fizice și sociale”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân