Fiul Amnei, diagnosticat cu o afecțiune cronică din cauza unui aliment adorat de toți copiii

  • Publicat:
Fiul Amnei, diagnosticat cu o afecțiune cronică din cauza unui aliment adorat de toți copiii
Sursa foto: instagram @amnamusic

Nimic nu e mai greu pentru o mamă decât să-și vadă fiul bolnav, iar Amna a trecut prin momente delicate cu băiețelul său în vârstă de 8 ani. Conform spuselor solistei, copilul obișnuia să răcească foarte des, foarte puternic, iar în urma investigațiilor medicale, medicii au descoperit că are astm. Amna spune că boala acestuia s-a dezvoltat pe baza unor alergii. Mai exact, micuțul are intoleranță la ciocolată.

Fiul Amnei, aflat sub tratament din cauza alergiei la ciocolată

Deși venirea pe lume a fiului ei a fost cel mai frumos care i s-a putut întâmpla, a venit la pachet și cu o serie de responsabilități și probleme pe care vedeta nu credea că le va avea vreodată.

Amna a vorbit despre cum a descoperit afecțiunea de care suferă fiul său, David. Cu toate că-l ducea de fiecare dată la consult, Amna nu reușea să înțeleagă ce i se întâmplă cu adevărat copilului ei. În cele din urmă, aceasta a apelat la doctorii din Turcia, care i-au depistat astmul celui mic.

„Nu înțelegeam ce se întâmplă. Am  făcut niște investigații și în țară, de-a lungul anilor răcea foarte puternic și nu înțelegeam de ce. I s-a activat acest astm pe bază de alergii, dar era alergic la ciocolată. Dimineața mânca cereale cu ciocolată, mânca foarte des ciocolată”, a precizat artista.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de AMNA (@amnamusic)

Acum, copilul în vârstă de opt ani este sub tratament, iar starea lui este mai bună.

Citește și: Medic: Astmul la copii se poate instala și din cauza emoțiilor puternice și a stresului

Astmul și alergia alimentară la copii

Astmul și alergia alimentară se produc frecvent împreună. Când se întâmplă acest lucru, există probabilitatea ca atât alergia alimentară, cât și simptomele astmului să fie severe.

Alergiile alimentare nu apar niciodată la un aliment nou introdus în dieta copilului! Sistemul imunitar are nevoie de minim două contacte sensibilizante, astfel încât doar de la al treilea sau de la oricare al contact viitor, să hotareasca că acea proteină este un „inamic” și să fabrice anticorpi sau celule cu memorie împotriva ei.

Citește și: Alergiile alimentare la copii: simptome, cauze, tratament

La copiii, cele mai frecvente alergii alimentare sunt la laptele de vacă și derivați, la ou (albușul este partea cea mai alergizantă a oului), soia, glutenul din cereale, în special din grâu, cacao, arahide și pește.

Cel mai eficientă metodă de tratament este evitarea alimentelor alergene.

În caz de anafilaxie, principalul tratament indicat când apar elementele de gravitate clinică este adrenalina injectabilă, care trebuie purtată în permanență de către cel care a experimentat o asemenea reacție.

Citește și: Copiii, din ce în ce mai predispuşi la alergiile alimentare

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”