Andreea Ibacka, suspectă de cancer la sân! Cum a trecut vedeta peste acel moment dificil: „Am preferat să păstrez povestea pentru noi”

  • Publicat:
Andreea Ibacka, suspectă de cancer la sân! Cum a trecut vedeta peste acel moment dificil: „Am preferat să păstrez povestea pentru noi”
Sursa foto: instagram

Andreea Ibacka este una dintre cele mai îndrăgite actrițe de la noi, care de-a lungul anilor ne-a încântat cu prezența sa pe micile ecrane. În urmă cu câțiva ani însă, vedeta a trecut printr-un moment deloc plăcut, atunci când a fost suspectă de cancer la sân.

Andreea Ibacka, confesiune despre momentul în care a fost suspectă de cancer la sân

Andreea Ibacka a făcut dezvăluiri emoționante despre problemele de sănătate pe care le-a avut. Soția lui Cabral a fost suspectă de cancer la sân în urmă cu mai mulți ani și a fost operată pentru biopsie.
„Acum câțiva ani am fost suspectă de cancer la sân, un moment greu de gestionat din punct de vedere emoțional. Și mi-a rămas clar în minte faptul că povara anunțatului părinților era la fel de mare că șocul bolii în sine. Nu am mai vorbit public pe acest subiect, deși înăuntrul meu a fost furtună și aș fi simțit uneori nevoia să urlu. Am avut norocul de a ajunge pe mâinile celor mai buni specialiști, m-am și operat (vreo 20 de oameni mi-au fost alături la spital atunci când m-am trezit), iar biopsia a infirmat temerile. Sunt foarte norocoasă, iar de atunci am rămas cu un obicei excelent. Prevenția e nelipsită”, a declarat Andreea Ibacka.

Citește și: Cancerul de sân la femeile tinere: ce e de făcut?

Dezvăluiri dramatice despre momentul șocant

Cunoscută actrița a mai explicat că, la vremea aceea, a vrut să țină totul departe de ochii publicului: „De-a lungul anilor am avut și noi probleme și unele chiar mari. Asta a fost una din pietrele de hotar. S-a întâmplat în 2017, n-am vorbit despre asta la momentul respectiv, pentru că nu-mi doream compasiunea nimănui, deși sunt convinsă că dacă spuneam atunci, eram pe prima pagină. Nu mi-am propus niciodată să ies în față. Am preferat să păstrez povestea pentru noi”, a conchis aceasta.

Citește și: Metodă simplă și eficientă prin care depistezi devreme cancerul la sân. Cum trebuie făcută autoexaminarea sânilor și care sunt semnalele de alarmă

Cancerul mamar, principala cauză de mortalitate a femeilor din România

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, începând cu anul 2021, cancerul de sân a devenit cel mai frecvent tip de cancer la nivel global, reprezentând un procent de 12% dintre cazurile oncologice diagnosticate anual.

În România, cancerul de sân reprezintă principala cauză de mortalitate la femei, această afecțiune reprezentând 16% din totalul deceselor cauzate de cancer.

Cancerul mamar o boală în cadrul căreia celulele țesutului mamar se înmulțesc necontrolat, într-un ritm mai rapid decât celulele normale, organizându-se într-o formațiune tumorală malignă.

Citește și: În medie, 10 românce sunt diagnosticate zilnic cu cancer mamar

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân