Destinaţii ideale pentru minte şi trup: unde să pleci în ianuarie

Iată câteva sugestii în cazul în care te pregăteşti să pleci în vacanţă.
  • Publicat:
Destinaţii ideale pentru minte şi trup: unde să pleci în ianuarie
Destinaţii ideale pentru minte şi trup: unde să pleci în ianuarie

Dacă pe timpul verii suntem tentaţi să alegem destinaţii exotice şi să călătorim pentru a descoperi noi culturi, oraşe, experienţe, în sezonul rece merităm să transformăm vacanţele de iarnă  într-un răsfăţ continuu, pentru minte şi trup. Mulţi dintre noi ne confruntăm cu stresul, fie că este vorba de task-urile de la birou, problemele de familie sau facturi şi alte ”nimicuri”. Cert este că trebuie să învăţăm să ne acordăm timp pentru a ne relaxa, dar mai ales pentru a ne deconecta de ceea ce avem acasă. Aşadar, pentru că în ultimele luni am fost de colo-colo, am decis să-ţi propun câteva destinaţii de wellness în care să te bucuri de linişte, masaje de relaxare şi, de ce nu, diferite activităţi sportive.

Prima destinaţie: Băile Herculane

Mai exact, la Afrodita Resort & Spa, care a fost desemnat cel mai bun concept spa. Şi chiar aşa este. Zona spa arată fabulos şi este locul în care te poţi bucura nu doar de relaxare cât cuprinde, ci şi de tratamente care te pot ajuta în privinţa anumitor probleme de sănătate mulţumită apelor termale, resurse vindecătoare ale României. Aici te aşteaptă bazinele cu ape minerale: cu sare de la Marea Moartă, cu litiu, calciu şi magneziu. Toate acestea ajută nu doar la eliminarea stresului, ci şi la tratarea depresiilor, stimularea sistemului imunitar, ameliorarea anumitor afecţiuni ale pielii şi ale căilor respiratorii.

De asemenea, poţi profita de beneficiile saunelor, care sunt 5 la număr, şi care ajută la energizarea organismului, ameliorarea durerilor articulare şi musculare, vasodilataţie, elimină stresul, ajută în procesul de slăbire şi creşte rezistenţa inimii. Pe lângă masajul de relaxare, Momentum, o experienţă senzorială, potenţată de magia uleiurilor esenţiale, unde mişcările lente şi învăluitoare se combină cu frământările şi tapotările mai mult sau mai puţin energice, mai fluide sau mai line, am testat băile cu sulf şi cele cu plante.

Unde mergem în Poiana Braşov

Iarna nu înseamnă doar mers la ski, ci şi relaxare. Sau, de ce nu, amândouă. Următoarea oprire: Ana Hotels Poiana Braşov. Poţi opta pentru o escapadă de iarnă sau pentru ski în doi, chiar acasă, în România. În Poiana Braşov este loc de sporturi de iarnă, placă şi ski, dar mai ales de munte şi de voie bună. Dacă ai îndoieli în privinţa nivelului tău de cunoştinţe sportive, poţi avea parte de susţinerea instructorilor de la Ana Ski School, unde te aşteaptă 140 de instructori de ski cu experienţă.

Mai mult, senzaţia de libertate pe care ţi-o oferă o urcare pe Postăvaru e senzaţională. Şi asta, indiferent că eşti skior sau doar privitor. După toată această experienţă te poţi relaxa în zona spa, fie la piscina interioară, la saună, masaj sau, de ce nu, la piscina exterioară care îţi oferă o senzaţie complet diferită de ce ai încercat până acum.

Budapesta? Barcelona?

Printre cele mai căutate destinaţii pentru o vacanţă relaxantă sau pentru un city break putem menţiona Budapesta şi Barcelona. Budapesta este un oraş fantastic, plin de istorie şi construcţii cu poveşti impresionante în spate. Din fericire, ar putea fi destinaţia ideală chiar şi în sezonul rece, mai ales că poţi profita din plin de apele termale, nu doar de frumuseţea oraşului.

Dacă plănuieşti o altă destinaţie, îţi sugerez atunci să profiţi de abonamentul Blue Benefits, care a marcat aniversarea de 15 ani uneia dintre cele mai cunoscute companii aeriene. Astfel, pasagerii pot beneficia de numeroase oferte şi reduceri pentru viitoarele călătorii, pentru că pot călători mai mult alături de una până la opt persoane, alegând unul din cele trei pachete.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân