Ziua buna incepe cu o erectie buna

Erectiile matinale indica faptul ca barbatul in cauza este sanatos si potent, iar lipsa lor poate fi urmarea unei afectiuni de natura fizica sau psihica.
22.06.2009
Ziua buna incepe cu o erectie buna
Ziua buna incepe cu o erectie buna

Ziua buna se cunoaste de dimineata, spune o vorba din popor, insa daca ar fi sa-i intrebam pe barbati, acestia probabil ne-ar raspunde in cor: „ziua buna incepe cu o erectie buna”. Semn de sanatate, erectiile matinale nu fac decat sa confirme potenta masculului in cauza. Haide sa le intelegem mai bine!

Cate erectii poate sa aiba un barbat pe timpul noptii?

In timp ce doarme, se poate spune ca creierul si corpul unui barbat „o iau razna”, rezultatul fiind cat se poate de evident in… pantaloni! Despre erectie vorbim, iar acestea pot sa apara in numar de trei, pana la cinci pe noapte si dureaza in medie 25-30 de minute fiecare. Iar ultima frontiera este erectia de dimineata.

De ce apar erectiile de dimineata?

Contrar presupunerilor generale, erectia de dimineata nu este determinata decat intr-o oarecare masura de faptul ca vezica urinara este plina.

Specialistii spun ca, mai degraba, somnul REM (acea etapa a somnului in care se inregistreaza o miscare rapida a ochilor si au loc majoritatea viselor) si cresterea pulsului catre dimineata determina aparitia acestor erectii.

Alti factori implicati sunt durata si calitatea somnului, nivelul hormonilor in organism (in principal al testosteronului) si, nu in ultimul rand, asa-zisul arc reflex (traiectul parcurs de influxul nervos pentru a provoca un reflex) prin care fluxul sanguin din penis creste brusc.

Frecarea accidentala a penisului in timpul somnului poate, de asemenea, sa se soldeze cu o erectie.

Semn ca barbatul este potent

Erectiile matinale indica faptul ca barbatul in cauza este sanatos si potent, iar lipsa lor poate fi urmarea unei afectiuni de natura fizica sau psihica. Specialistii spun ca acestea nu survin in fiecare dimineata, unii barbati le au mai des, altii ceva mai rar.

Totusi, fiecare barbat isi cunoaste propriul ritm, iar cand observa ca erectiile apar mai rar sau dispar cu totul, ar trebui sa consulte un medic.

Sex in timpul alaptarii
Sex in timpul alaptarii
Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras