Sex in timpul alaptarii

Proaspata mamica este suprasolicitata de bebelusul ei, fapt ce duce la respingerea partenerului, atunci cand acesta se apropie de ea.
Sex in timpul alaptarii
Sex in timpul alaptarii

Daca binefacerile alaptarii pentru bebelus si pentru mama sunt binecunoscute, haideti sa vedem in ce masura influenteaza aceasta viata de cuplu!

In perioada alaptarii, corpul femeii trece prin numeroase schimbari: de ordin fiziologic, psihologic si hormonal. Fiecare din acestea are un impact mai mult sau mai putin placut asupra relatiilor sexuale ale cuplului.

Schimbari fizice

Imediat dupa nastere, sanii isi schimba forma, devenind mai mari si mai fermi, intrucat sunt plini de lapte. Acest fapt o poate face pe femeie sa se simta mai atragatoare in fata partenerului ei. Insa pe masura ce cantitatea de lapte se micsoreaza, sanii devin mai moi, mai lasati si pot aparea vergeturile.

Nu este tocmai placut pentru femeie si poate nici pentru partenerul ei, intrucat aceste noi forme nu corespund nicidecum criteriilor de frumusete. Rezultatul? Apetitul sexual poate fi redus considerabil de ambele parti.

Cantitatea de lapte ce apare imediat dupa nastere poate sa faca sanii mai sensibili si chiar durerosi, mai ales in zona mameloanelor. Iar daca din punct de vedere sexual acestia au un rol consacrat, schimbarile din aceasta perioada nu vor fi tocmai benefice pentru viata de cuplu.

Femeia nu-si va mai percepe sanii ca pe organe sexuale si nu va mai avea chef sa fie mangaiata.

In plus, in timpul actului sexual, din sani se poate scurge lapte, mai ales la orgasm. Unele cupluri simt repulsie fata de aceasta explozie de lapte, pe cand altele o vad ca pe un stimul sexual. Majoritatea insa au anumite retineri la inceput, dupa care se obisnuiesc si trec peste aceasta situatie, mai ales ca este un temporara.

Schimbari hormonale

La nivel hormonal, dupa nastere are loc o scadere semnificativa a nivelului de estrogen si progesteron din sange. Acest lucru determina o diminuare a lubrifierii vaginale si o subtiere a peretilor vaginali, fapt ce face din actul sexual un moment nu tocmai placut.

Pagina 1 din 2
Afla totul despre himen!
Afla totul despre himen!