Sex in timpul alaptarii

Proaspata mamica este suprasolicitata de bebelusul ei, fapt ce duce la respingerea partenerului, atunci cand acesta se apropie de ea.
Sex in timpul alaptarii
Sex in timpul alaptarii

In plus, aceste schimbari hormonale au un impact asupra libidoului si al moralului, la care daca se adauga oboseala este evident ca sexualitatea va avea de suferit.

Alaptarea declanseasa in acelasi timp si secretia altor hormoni: prolactina, hormonul responsabil de productia de lapte, care favorizeaza atasamentul mamei de bebelus, si oxitocina – care favorizeaza dragostea. Care dragoste? Ei bine, pentru unele femei, aceasta se indreapta exclusiv catre copil, partenerul fiind dat cu totul la o parte.

Pentru altele insa, efectul poate fi total invers: lubrifierea vaginala devine foarte mare, aproape ca si in cazul excitatiei sexuale iar femeile au o stare generala de bine, comparabila cu orgasmul.

Acesti hormoni de atasament si de dragoste sunt la intensitate maxima dupa nastere si scad progresiv odata cu incheierea procesului de alaptare, pentru ca intr-un final sa nu mai aiba niciun impact asupra vietii sexuale a cuplului.

Schimbari psihologice

Femeia poate reactiona diferit la toate schimbarile induse de alaptare. Poate sa se simta mai frumoasa, mai senzuala, sa aiba un libido crescut sau poate, din contra, sa nu se mai simta deloc femeie.

Faptul ca sanii, altadata un atu important al feminitatii si puterii sexuale, produc acum lapte, poate sa-i induca femeii un sentiment de confuzie. Ea este nevoita sa ii priveasca cu alti ochi si sa le lase deoparte caracterul sexual.

In plus, proaspata mamica este suprasolicitata de bebelusul sau, fapt ce duce la respingerea partenerului, atunci cand acesta se apropie de ea. Ea simte nevoia sa fie lasata in pace, sa i se acorde spatiu si nu sunt asadar disponibile din punct de vedere sexual.

Cum ramane cu barbatul?

Ei bine, acesta poate manifesta diferite atitudini fata de partenera sa: respingere si chiar dezgust, normalitate, excitare, admiratie sau ironie. Tot ce trebuie sa faca in aceasta perioada este o respecte si sa se adapteze la toate schimbarile ce intervin.

Citeste si Sex in timpul menstruatiei. Da sau nu?

 

Pagina 2 din 2
Afla totul despre himen!
Afla totul despre himen!