Pofta de sex vine mancand…

Libidoul este influentat si de ceea ce mancam.
  • Publicat:
Pofta de sex vine mancand…
Pofta de sex vine mancand…

…ceea ce trebuie. Dieta ne dicteaza viata intima pentru ca alimentele pe care le consumam ne influenteaza hormonii sexuali. Daca mancam prea multe dulciuri, daca nu consumam proteine, daca bem peste masura, avem de suferit.

Femeile care consuma frecvent alcool au mai greu copii

Niste cercetatori care au banuit legatura dintre alcool si infertilitate, au si dovedit-o pana la urma, la Universitatea din Washington. Au analizat mii de femei si barbati, le-au urmarit obiceiurile, le-au facut analize temeinice si apoi au anuntat ca doamnele care obisnuiesc sa bea bauturi alcoolice au dereglari menstruale, probleme cu infertilitatea si cu ducerea la bun sfarsit a unei sarcini (rata avorturilor spontane este ridicata).

Concluzia nu este valabila si in cazul partenerilor acestora, a caror fertilitate nu are de suferit. Specialistii americani le sugereaza femeilor care au probleme cu procreerea sa nu consume deloc alcool.

Un nivel ridicat al zaharului in sange duce la blocarea genei care controleaza hormonii sexuali. Zaharurile simple, glucoza si fructoza sunt metabolizate in ficat, iar excesul este depozitat. Acest proces de stocare dezactiveaza SHBG-ul (sex hormone binding globulin), care controleaza testosteronul si estrogenul.

Apoi, un colesterol crescut inseamna o circulatie sangvina ingreunata, sinonima cu dereglari sexuale. Depozitele de grasime incurca activitatea vaselor de sange care ajung in zona pelviana.

Libidoul are nevoie de carne

Vegetarienii duc lipsa de zinc (carne, lactate), iar din aceasta cauza viata lor sexuala are de suferit. Mai mult, produsele pe care le consuma impiedica absorbtia zincului in organism, iar fara el, nu se produce destul testosteron, hormonul cheie al dorintei sexuale.

La fel, nivelul scazut de proteine duce la cresterea substantelor secretate de organism care ataca hormonii sexuali.De aceea, barbatii cu colesterolul crescut au probleme de erectie (penisul lor nu primeste suficient sange).

In cazul femeilor, este afectata lubrifierea, ceea ce inseamna dureri in timpul actului sexual si un libidou scazut. Solutia este eliminarea din alimentatie a grasimilor saturate, spun medicii. 

Foto: HEPTA, GULIVER

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Ce faci cand se rupe prezervativul?
Ce faci cand se rupe prezervativul?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”