Meditația sexuală: ce este, cum se practică și cum te poți conecta profund la plăcere

Pentru că există multe moduri prin care poți medita am descoperit meditația sexuală. Iată ce presupune și cum se practică.
  • Publicat:
Meditația sexuală: ce este, cum se practică și cum te poți conecta profund la plăcere
Foto: shutterstock

Cu siguranță ești deja familiarizată cu beneficiile meditației asupra sănătății. Studiile arată că meditația ajută la reducerea stresului, îmbunătățește somnul și te ajută să te conectezi mai ușor cu propria persoană. Pentru că există multe moduri prin care poți medita am descoperit meditația sexuală. Așadar, aflăm împreună ce presupune, dar și cum poate fi practicată.

Ce este meditația sexuală?

Meditația sexuală este o practică prin care trebuie să fii complet prezent la propria persoană, dar și vizavi de partener. Împreună aduceți profunzime momentelor intime petrecute împreună, plăcerilor și chiar experienței sexuale. Pe scurt, meditația sexuală te ajută să rămâi concentrat și prezent în timp ce faci sex cu partenerul sau te masturbezi, pentru a te simți conectată atât cu partenerul, cât și cu mintea și corpul tău.

Cum poți practica meditația sexuală?

Spre deosebire de alte forme de meditație, aceasta poate fi destul de dificilă la început. În primul rând, atunci când meditezi, intențiile tale trebuie să fie clare. Dacă meditezi înainte de „o sesiune solo”, trebuie să te gândești că intenția ta este de a accepta în întregime experiența de care vei avea parte și mai ales fiecare moment în care îți atingi corpul în cel mai senzual mod. Nu, nu este nimic rușinos, ba chiar masturbarea este o practică firească și benefică pentru minte și corp.

Atunci când ești cu partenerul, nu trebuie să te gândești doar la plăcerea pe care vrei să o resimți, ci și la plăcerea pe care îți dorești să o oferi partenerului tău. Este vorba de un schimb reciproc.

Odată ce intențiile stabilite sunt clare, trage aer în piept, expiră ușor, observă-ți corpul, mintea și emoțiile pe care le trăiești. Întotdeauna trebuie să fii conectată cu mintea la momentul pe care-l trăiești și toate senzațiile pe care le resimți.

Prin meditația sexuală putem dezvolta capacitatea de a rămâne prezenți și de a ne permite să simțim mai mult decât suntem obișnuiți să simțim, dar și mult mai intens.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: