Masturbarea: beneficii pentru sănătate şi viaţa sexuală

Masturbarea este un subiect tabu şi, chiar dacă nu recunosc, mulţi aleg să se satisfacă singuri. Nu există motive să te ruşinezi, mai ales să această practică are numeroase beneficii.
  • Publicat:
Masturbarea: beneficii pentru sănătate şi viaţa sexuală

Masturbarea este o practică perfect normală, atât în rândul femeilor, cât şi în rândul bărbaţilor, fie că sunt activi sexual sau nu. Chiar dacă nu vorbesc despre asta, numeroase persoane se masturbează, indiferent de vârstă sau sex. Două treimi dintre bărbaţi (65%) se masturbează regulat, în timp ce aproape o treime dintre femei (30%) se satisfac singure şi doar 5% dintre aceştia nu optează niciodată pentru această practică, arată un studiu realizat de un magazin online de jucării sexuale. Aceste statistici nu implică doar persoanele care nu sunt implicate într-o relaţie, ci şi pe cele care au parteneri, lucru care nu le împiedică să se masturbeze. Cu toate astea, masturbarea continuă să fie un subiect tabu şi foarte puţine persoane recunosc, cel puţin în faţa partenerului, că se satisfac singure.

Fiecare alege să se masturbeze din diferite motive. Pe unii îi ajută să se relaxe, în timp ce pe alţii îi ajută să-şi cunoască trupul sau să se elibereze de tensiunea sexuală, dar mulţi o fac pentru că se simt bine.

Masturbarea: beneficii şi motive să nu te ruşinezi

Eşti mai fericită. În urma orgasmului sunt eliminate endorfina, dopamina şi oxitocina, cunoscute şi ca hormoni ai fericirii, care ajută la îmbunătăţirea dispoziţiei, devenind astfel euforic, în mod natural.

Îmbunătăţeşte viaţa sexuală. Masturbarea îţi permite să-ţi descoperi corpul şi să găseşti zonele care te fac să simţi plăceri maxime. În felul acesta, vei reuşi să fii mai încrezătoare în dormitor, dar şi mai deschisă faţă de persoana iubită. Odată ce ştii exact ce îţi place şi ce îţi doreşti să simţi, îi poţi spune partenerului unde să te atingă.

Poţi controla orgasmul mai uşor. În cazul bărbaţilor, în urma masturbării, pot învăţa cum să amâne ejacularea şi să le ofere iubitelor o partidă mai lungă de sex. Spre deosebire de femei, bărbaţii ajung mai repede la orgasm în timpul actului sexual, iar odată ce învaţă cum să se controleze, pot obţine un orgasm simultan cu partenerele lor.

Dormi mai bine. Există un motiv pentru care mulţi dintre noi suntem somnoroşi după ce avem orgasm: atât fizic, cât şi emoţional, se eliberează tensiunea şi oboseala din corp, ceea ce permite să adormi mai repede. Masturbarea ajută oamenii să doarmă în aceeaşi manieră în care o face o carte înainte de culcare, deoarece te face să te simţi calm şi relaxat.

Elimină tensiunea sexuală. Masturbarea este o manieră excelentă de a-ţi satisface libidoul.

Nu te ruşina să apelezi la jucării sexuale. Există numeroase jucării care te ajută să te masturbezi şi să atingi plăcerea. De exemplu, femeile pot opta pentru un virbator, pentru multe dintre ele fiind chiar una dintre cele mai simple modalităţi de a ajunge la orgasm prin stimularea clitorisului.

Masturbeaz-te de faţă cu partenerul. Nu te teme ca în timpul sexului să te masturbezi de faţă cu partenerul tău. Acest lucru îl va excita, dar va aduce în intimitate o legătură mult mai puternică între parteneri.

Cu cât faci mai mult sex, cu atât îţi vei dori mai mult. Dacă te masturbezi în mod regulat, şansele de a-ţi dori să faci sex mai des cu partenerul sunt mai mari. Acest lucru va stimula creierul să-ţi menţină vie dorinţa sexuală.

Cresc şansele de a avea orgasm multiplu. Un orgasm multiplu poate însemna fie unul lung şi intens, fie un val consecutiv de orgasme. Femeile care experimentează orgasmele multiple sunt cele care se masturbează de regulă aşa că, de ce să nu dai o şansă?!

Te ajută să rămâi într-o formă bună. Pe lângă faptul că ajută ca pereţii vaginali să rămână elastici şi sănătosi, dar ajută şi la creşterea circulaţiei sângelui, te ajută şi să te exciţi mai uşor. Totul porneşte de la creier, iar cu cât acesta este mai stimulat, dacă te vei gândi mai mult la sex, îţi vei dori să ai parte de mai mult.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân