Masturbarea la menstruație: beneficii

Iată ce beneficii are masturbarea la menstruație și de ce nu ar trebui să te jenezi să o practici. Ameliorarea durerilor se numără printre principalele motive.
  • Publicat:
Masturbarea la menstruație: beneficii
Masturbarea la menstruație: beneficii

Cu siguranță te-ai lovit de situația în care apetitul sexual să crească fix atunci când ești la menstruație. Într-adevăr, în acea perioadă a lunii nivelul excitării crește, la fel și dorința de a te masturba. Așadar, iată ce beneficii are masturbarea la menstruație și de ce nu ar trebui să te jenezi să o practici.

Pentru început, află că acest lucru este perfect normal datorită schimbărilor hormonale, deoarece nivelul de estrogen scade la începutul menstruației scade, apoi crește treptat, în timp ce nivelul de progesteron rămâne scăzut. Acest hormon crește apetitul sexual și funcțiile sexuale (lubrifierea vaginală, atingerea orgasmului etc). Din păcate pentru unele femei, aceste schimbări hormonale sunt un declanșator al simptomelor precum durerile de cap, crampele și schimbările de dispoziție. Cel mai ușor mod de a scăpa de acestea este cu ajutorul masturbării.

Masturbarea la menstruație, un subiect tabu

Masturbarea are numeroase beneficii, indiferent de momentul în care o practici. Ameliorează stresul, îmbunătățește calitatea somnului, dispoziției și ameliorează durerile, iar acestea sunt doar câteva dintre multele aspecte.

În timpul menstruației ne confruntăm cu cele mai intense dureri, iar acestea ar fi un motiv bun pentru a practica masturbarea chiar și în acea perioadă, deoarece crește circulația sangvină către aparatul genital și se produce relaxarea. Hormonii eliminați în timpul excitării și procesului de stimulare sunt și ei factori de eliminare a durerii, precum endorfinele și oxitocina, hormoni eliminați în timpul orgasmului, ajută ameliorarea crampelor și durerilor de cap.

Mai mult, orgasmul în timpul perioadei menstruale ajută la ”grăbirea” acesteia și trecerea mai rapidă. De asemenea, orgasmul permite și eliminarea tensiunii sexuale. Nivelul hormonal joacă și el un rol în atingerea orgasmului, iar felul în care-ți privești corpul poate influența intensitatea plăcerii sau cât de repede ajungi să o experimentezi. Multe femei nu se simt confortabile în acea perioadă, nu se simt deloc sexy, atractive și din cauza stigmatului ce privește sexul la menstruație, iar vinovată pentru asta este lipsa educației sexuale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan