Micșorarea penisului, fenomenul produs de poluare

Dr. Swan, medic și cercetători, avertizează că substanțele industriale pot duce la micșorarea penisului și au impact asupra fertilității.
  • Publicat:
Micșorarea penisului, fenomenul produs de poluare
Micșorarea penisului, fenomenul produs de poluare

Oamenii de știință au avertizat de-a lungul anilor că poluarea poate avea impact asupra mai multor aspecte de sănătate. De data aceasta revin cu un avertisment memorabil: substanțele industriale pot duce la micșorarea penisului și au impact asupra fertilității. Avertismentul se găsește în cartea Count Down: How Our Modern World Is Threatening Sperm Counts, Altering Male and Female Reproductive Development and Imperiling the Future of the Human Race, scrisă de Shanna H. Swan, medic și profesor.

Micșorarea penisului: un mit?

Dr. Swan este un cercetător respectat care a lucrat peste 25 de ani să încerce să înțeleagă impactul substațelor din mediu asupra sănătății noastre. Așadar, poate poluarea să ducă la micșorarea penisului? Răspunsul este da, iar acest lucru se întâmplă încă din burta mamei. Atunci când o femeie însărcinată are în oranism o concentrație mai mare de substanțe chimice precum ftalați, care scad nivelul de testosteron, dezvoltarea aparatului genital al bebelușului este perturbată. De aici apare și ”sindromul ftalat”, care presupune un penis mic.

Dr. Swan a publicat datele în anul 2005, iar munca depusă a apărut în jurnalul Environmental Health Perspectives, menționând că ftalații se regăsesc și în jucării, detergenți, oje, săpunuri și pot aduce schimbări fizice băieților. Cei născuți de mamele care au o concentrație mare de ftalați în organism sunt mai predispuși sp aibă un penis mic la vârsta de 12 luni, iar testiculele să nu coboare.

Cum afectează fertilitatea?

Nivelul scăzut de testosteron și declinul cantității de spermatozoizi pot impacta fertilitatea. În fiecare an, rata fertilității scade cu 1%, motiv pentru care a apărut conceptul de ”efectul de 1%”. Dr. Swan menționează că schimbările apărute în cantitatea de spermatozoizi și alte măsuri negative ale sănătății reproductive sunt alarmante, adăugând că aceste schimbări sunt date și stilul de viață nesănătos și numeroasele substanțe chimice la care suntem expuși zilnic.

Ce este de făcut pentru a evita micșorarea penisului?

La nivel personal, poți reduce nivelul de expunere la substanțele care pot afecta hormonal, dar și să faci schimbări în stilul de viață care să sprijine dezvoltarea sănătății reproductive. O strategie destul de ușoară este aceea de a renunța la containerele de plastic pentru depozitarea alimentelor și la recipientele din bucătărie, fie ele din ceramică, metal sau sticlă. Acest lucru va reduce expunerea la aceste substanțe chimice, un pas important nu doar pentru femeile însărcinate, dar și pentru cuplurile care plănuiesc o sarcină.

Dacă plănuiești să faci copii, poți încerca și alte lucruri care-ți pot îmbunătăți fertilitatea: o dietă sănătoasă, activitate fizică regulată, reducerea stresului, toate acestea sunt esențiale pentru o sarcină. Mai mult, evită expunerea la anumite toxine care se regăsesc în produsele folosite de zi cu zi, și nu te expune fumului de țigară.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”