Lipsa sexului în viața de cuplu

Lipsa sexului în relație este normală și trebuie să știi că situația poate fi salvată dacă tu și partenerul comunicați sau aplicați câteva trucuri.
  • Publicat:
Lipsa sexului în viața de cuplu
Lipsa sexului în viața de cuplu

Multe cupluri se confruntă cu anumite cumpene în viața sexuală, în special după foarte mulți ani de relație. Este ceva normal, nu ești singura care trece prin asta, dar trebuie să știi că situația poate fi salvată dacă tu și partenerul tău comunicați sau puneți în aplicare câteva trucuri.

Lipsa sexului: Vorbiți despre acest subiect

Primul lucru și cel mai important pe care trebuie să-l faceți într-o relație este să comunicați. Deși tentația de a da vina unul pe celălalt este mare, încercați să aveți o conversație productivă și să evitați acuzațiile. În schimb, puteți să vă puneți în locul partenerului și să înțelegeți de ce s-a ajuns în această situație.

Lipsa sexului: Identifică motivul pentru care ați ajuns aici

Înainte de asta încearcă să-ți răspunzi la întrebarea ”De ce vrei să ai un moment intim cu partenerul?”. Este pentru că vrei să te simți mai aproape de el? Pentru că vrei să te relaxezi și această atingere fizică te-ar putea ajuta? Sau pentru că așa îți exprimi dragostea? Răspunsul te va ajuta să-ți dai seama de ce îți dorești atât de mult să îmbunătățiți viața sexuală în cuplu.

Ieșiți la întâlnire

Amândoi știți ce vă doriți așa că, de ce nu încercați să vă comportați ca și când ați da un restart relației? Stabiliți o întâlnire romantică și cu siguranță finalul serii va fi unul pe măsură.

Fă o prioritate din plăcere și nu din performanță

În felul acesta îți vei redescoperi partenerul și vei simți mai multă plăcere. Poți începe cu atingeri mici, iar mai apoi vezi cum îți răspunde la ele. Permite-i partenerului să te atingă, chiar dacă este sau nu reciproc. La final, puteți să vă spuneți ce a fost bine și ce nu și ce ați mai încerca sau ce experiență ați repeta. De exemplu, ai putea spune:

  • ”Mi-a plăcut modul în care mi-ai atins părul”;
  • ”Mi-a plăcut să-ți simt mâna pe spate”;
  • ”Nu cred că sărutările pe abdomen sunt genul meu”.

Toate aceste conversații sunt esențiale pentru viața de cuplu, fiind o practică de comunicare mai ales legată de dorința sexuală.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Poziții sexuale recomandate în 2021
Poziții sexuale recomandate în 2021
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân