Faci prea mult sex? La ce riscuri te expui

Definiția sexului frecvent este variabilă și dacă te simți bine și actul nu este dureros atunci este în regulă. Dar ce se întâmplă dacă faci prea mult sex?
  • Publicat:

Media cu care un adult face sex este de 54 de ori pe an, arată un studiu publicat în 2017 în Archives of Sexual Behavior. Dacă obișnuiești să faci sex de mai mult de o dată pe săptămână, probabil te întrebi dacă este prea mult și dacă există repercursiuni. Definiția sexului frecvent este variabilă și dacă te simți bine și actul nu este dureros atunci frecvența cu care faci sex este în regulă. Dar ce se întâmplă dacă faci prea mult sex?

Care sunt riscurile dacă faci prea mult sex?

Prncipala problemă cu care te poți confrunta în urma sexului practicat în exces este inflamarea vaginului și labiilor. Prea multă stimulare sexuală face ca vaginul și labiile să se umfle, ceea ce poate duce la un contact sexual dureros. De asemenea, sesiunile prea lungi pot face ca vaginul să nu mai aibă parte de lubrifiere naturală și să apară uscăciunea vaginală, ceea ce, din nou, produce dureri.

Vaginul nu se lubrifiază suficient în momentul în care preludiul nu este suficient sau în perioada menopauzei, când femeile se confruntă cu un vagin uscat din cauza nivelului scăzut de estrogen, ceea ce duce la o senzație de arsură în timpul penetrării și contactului sexual. Dacă te confrunți cu un vagin inflamat, ia o pauză până ce lucrurile revin la forma inițială, iar dacă inflamația este excesivă, încearcă să pui niște gheață.

Cu ce se confruntă bărbații?

Și bărbații pot experimenta un disconfort similar atunci când fac prea mult sex. Penisul se poate umfla, poate simți usturime din cauza frecării exagerate și se poate confrunta chiar și cu dificultatea la urinare. Că veni vorba de penis, nu întotdeauna un penis mare este o binecuvântare, mai ales dacă faci foarte mult sex. Deși vaginul se simte plin în urma penetrării, din cauza mișcărilor de du-te-vino se pot produce senzații dureroase și inconfortabile și chiar leziuni la nivelul țesuturilor.

Există cazuri în care din cauza sexului în exces te poți confrunta cu schimbări la nivelul secreției, sângerare neobișnuită și persistentă, leziuni, dureri la urinare, dureri la nivelul vulvei, simptome care necesită vizita la cabinetul medicului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult