Dușul cu apă rece strâmtează vaginul – mit sau adevăr? Care sunt soluțiile cu adevărat eficiente pentru strâmtarea vaginului

  • Publicat:
Dușul cu apă rece strâmtează vaginul – mit sau adevăr? Care sunt soluțiile cu adevărat eficiente pentru strâmtarea vaginului
Foto: Shutterstock

Dușul cu apă rece strâmtează vaginul și ajută la creșterea plăcerii sexuale – este un mit care încă circulă prin diverse medii, dar adevărul este că nu există nicio dovadă în acest sens. Mai mult, dușurile cu apă rece pot perturba pH-ul vaginal, favorizând infecțiile. În schimb, există câteva metode cu adevărat eficiente și mult mai sigure în ceea ce privește strâmtarea vaginului. Află care sunt acestea citind în continuare.

Dușul cu apă rece strâmtează vaginul doar temporar

Vaginul este „căptușit” cu mușchi care se pot contracta și relaxa, în funcție de mai mulți factori (excitație sexuală, naștere etc.).

Deși dușul cu apă rece strâmtează vaginul, acest fenomen nu durează mai mult de câteva secunde.

Diametrul vaselor de sânge se constrictă la temperaturi scăzute, astfel că mușchii se contractă și se strâng mai ferm, creând impresia de vagin mai strâmt.

Însă această constricție este temporară și nu are efecte pe termen mai lung asupra pereților vaginali, deci nu, dușurile cu apă rece nu strâmtează vaginul.

În plus, dacă te speli cu apă rece în zona intimă riști să strici echilibrul pH-ului vaginal și astfel te poți expune unui risc crescut de iritații și infecții greu de tratat.

Soluții eficiente pentru strâmtarea vaginului

Pe de altă parte, strâmtarea vaginului este posibilă dacă practici mai des exerciții Kegel și folosești produse speciale de îngrijire intimă.

Exercițiile Kegel ne ajută să ne întărim mușchii pelvieni, să prevenim incontinența urinară și să îmbunătățim viața sexuală.

Acestea pot fi practicate oriunde și oricând, doar cu ajutorul contracțiilor. Mușchii pelvieni pot fi identificați în momentul urinării, atunci când îi contractezi pentru a opri jetul de urină.

Un exercițiu poate începe cu o contractare de 5 secunde, iar apoi relaxezi zona pentru alte 5 secunde. Poți face 10 repetări de trei ori pe zi.

În completarea exercițiilor Kegel sunt indicate cremele și loțiunile hidratante și cu efect de lubrifiere, care previn uscăciunea vaginală și reduc fricțiunea, îmbunătățind totodată plăcerea în timpul actului sexual.

O altă variantă este rejuvenarea vaginală fără bisturiu, indicată femeilor cu laxitate vaginală după sarcini, naşteri naturale, epiziotomii sau din alte cauze şi care au observat o scădere a satisfacţiei sexuale.

Această metodă minim invazivă îmbunătăţeşte calitatea mucoasei sau pielii prin stimularea procesului de sinteză de colagen, elastină şi prin creşterea vascularizaţiei. Totodată, țesuturile tratate vor fi mai ferme, mai elastice, mai rezistente.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân