Tehnici pe care femeile le folosesc pentru creșterea plăcerii sexuale

În urma unui nou studiu, care are la bază chestionarea a peste 3000 de femei, s-a descoperit că sexul frumos folosește câteva tehnici pentru îmbunătățirea plăcerii.
  • Publicat:
Tehnici pe care femeile le folosesc pentru creșterea plăcerii sexuale
Foto: shutterstock

Plăcerea din timpul sexului se naște și în urma unei comunicări eficiente. Un nou studiu sugerează că femeile se folosesc de trei tehnici pentru a îmbunătăți plăcerea din timpul penetrării vaginale.

Descoperirile, care au fost publicate în jurnalul PLOS ONE, vin în urma unui sondaj la care au luat parte peste 3000 de femei cu vârste cuprinse între 18 și 93 de ani din Statele Unite. Femeile au fost întrebate cum își îmbunătățesc plăcerea în timpul sexului, în special atunci când vine vorba de penetrarea vaginală, Astfel, răspunsurile au fost împărțite sub forma a trei tehnici.

Unghiul de penetrare

Aproximativ 90% dintre respondente au menționat că se folosesc de unghi, ceea ce presupune rotirea și mișcarea sus-jos a pelvisului și șoldurilor în timpul penetrării vaginale.

Atingerile superficiale, ideale ca tehnici de stimulare a plăcerii

Aproximativ 84% dintre femei au spus că pentru a face mai plăcută penetrarea vaginală se folosesc de atingerile superficiale chiar în interiorul deschizăturii vaginale.

Stimularea clitorisului

Aproximativ 76% dintre respondente au menționat că penetrarea alături de stimularea clitorisului le ajută să crească nivelul plăcerii. Acest lucru poate fi posibil și în timpul penetrării adânci, când baza penisului întâlnește clitorisul. De asemenea, stimularea clitorisului poate fi produsă de ambii parteneri, fie cu ajutorul jucăriilor sexuale, fie cu ajutorul degetelor.

Aceste descoperiri le ajută cumva pe femei să comunice eficient în privința dorințelor din timpul actului sexual, dar și să înțeleagă că aceste tehnici sunt potrivite pentru atingerea orgasmului. Să nu uităm că plăcerea sexuală aduce fericire, scade nivelul depresiei, stresului și anxietății.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân