Durerea de cap produsă de sex există! Ce boli ascunde

Durerea de cap produsă de sex este foarte rară și afectează între 1% și 6% din populație la nivel global.
  • Publicat:
Durerea de cap produsă de sex există! Ce boli ascunde
Foto: shutterstock

De multe ori, durerea de cap este folosită ca un pretext pentru a amâna actul sexual. Există rare circumstanțe în care sexul chiar poate fi cauza din spatele apariției durerilor de cap. Ele pot apărea înainte de actul sexual sau chiar în timpul partidei, când ai orgasm, indiferent dacă vorbim de masturbare sau sex cu partenerul.

Ce este durerea de cap produsă de sex?

Durerea de cap produsă de sex este foarte rară și afectează între 1% și 6% din populație la nivel global. Aceasta poate apărea înainte sau chiar în după orgasm și poate dura de la o oră până la 24 de ore. Durerea variază, de la ușoară la severă, scrie American Migraine Foundation. Bineînțeles, aceste dureri de cap pot fi simptome și alte altor afecțiuni de sănătate precum tumori sau accident vascular cerebral, dar există și situații în care nu sunt asociate altor probleme.

Tipuri de dureri de cap din timpul sexului

Durerea de cap produsă de orgasm

Durerile de cap produse de orgasm pot începe cu o durere atenuată în zona capului, gâtului și maxilarului care se intensifică odată cu plăcerea din timpul actului sexual și ajunge să se transforme într-o durere severă atunci când ajungi la orgasm.

Durerea de cap benignă

Durerea benignă de cap din timpul sexului este un răspuns al tensiunii crescute din timpul activității sexuale. Durerea începe din spatele ochilor și se poate manifesta de la câteva minute, la câteva ore. De cele mai multe ori durerile se înrăutățesc din cauza mișcărilor, iar simptomele sunt similare migrenelor, precum sensibilitatea la lumină sau stările de greață.

Cauze și factori de risc

Potrivit American Migraine Foundation, durerile din timpul orgasmului și dinainte de orgasm sunt dureri primare, adică nu sunt cauzate de alte afecțiuni sau boli. Există situații în care ele pot fi asociate altor afecțiuni precum hemoragii la nivelul creierului sau risc de accident vascular cerebral

Precum alte afecțiuni genetice, există studii care arată că durerile de cap asociate sexului care pot fi ereditare. Dacă îți cunoști istoricul familiei și afecțiunile de sănătate cu care s-au confruntat, înveți mai ușor despre propriile probleme de sănătate. De exemplu, persoanele supraponderale sau care suferă de hipertensiune au un risc crescut să se confrunte cu aceste dureri de cap.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: