Cum recunosti BTS pe fata partenerului

Chiar daca Herpes Simplex 1 are o predispozitie catre zona gurii si a nasului, poate invada foarte usor si alte teritorii, cum ar fi zona genitala. Recunosti persoanele infectate
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum recunosti BTS pe fata partenerului
Cum recunosti BTS pe fata partenerului

Inainte de a da startul relatiilor intime cu un nou partener, arunca o privire mai atenta asupra chipului acestuia. Nu, nu ne intereseaza trasaturile lui sexy, ci eventualele semne ce tradeaza prezenta unor infectii cu transmitere sexuala! Haide sa aflam impreuna ce BTS pot fi astfel descoperite:

Sifilisul

Sifilisul poate fi primar sau secundar, insa in ambele cazuri poate fi depistat printr-o evaluare mai atenta a fetei partenerului. Asadar, daca a practicat sex oral cu o femeie infectata si s-a ales cu sifilis primar, buzele partenerului tau vor fi “decorate” cu rani deschise, de dimensiuni destul de mari.

De multe ori, ranile de pe buze prevestesc acelasi dezastru si in cavitatea bucala: ele pot fi prezente pe limba sau pe peretii interni ai obrajilor. In cazul sifilisului secundar, pot sa apara mai multe bubite in jurul gurii (fara sa fi practicat sex oral inainte), o iritatie pe intreg corpul, o cadere anormala a parului.

Herpesul genital

Chiar daca herpesul genital este dat de Herpes Simplex 2, iar herpesul din zona narilor si a gurii este dat de Herpes Simplex 1, nu poti sta linistita ca cele doua virusuri un vor invada niciodata alte teritorii decat cele spre care sunt in mod normal predispuse.

Asadar, HS1 poate foarte simplu sa apara si in zona genitala, cu atat mai mult cu cat in discutie a intrat sexul oral. Asadar, fii atenta la leziunile herpetice de pe buzele noului tau iubit!

Chlamydia

Pe langa simptomele comune generate de aceasta infectie bacteriana, pot sa mai apara si alte semnale care sa-ti dea de gandit: priveste adanc in ochii iubitului tau si daca ceea ce vezi este o conjunctivita de toata frumusetea, nu e de bine!

Atingerea organelor genitale si apoi ducerea mainilor la ochi poate genera transmiterea infectiei. Desigur, conjunctivita poate fi contactata de la o piscina, insa nu exclude total posibilitatea de a fi purtator de Chlamydia.

Citeste si: Cat de sigur este sexul oral?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Tipuri de femei care pun barbatii pe fuga
Tipuri de femei care pun barbatii pe fuga
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân