Pericolele sexului oral

Daca este efectuat la intampla­re, fara masuri de precautie, se transmit tot felul de boli, virusul HIV, precum si vi­ru­sul HPV, responsabil pen­tru cancerul orofaringeal (de gat)
  • Publicat:
Pericolele sexului oral
Pericolele sexului oral

Mi-am inceput de cateva luni viata sexuala si ii fac si sex oral prietenului meu. Cat este insa de sanatoasa aceasta practica? Sperma imi poate face rau? Aud atatea si despre cancerul de gat.

Sexul oral intr-un cuplu sta­bil nu ar trebui sa repre­zinte un pericol sau un lu­cru ce v-ar putea face rau. Totusi, poate avea urmari dintre cele mai grave asu­pra sanatatii noastre, daca este efectuat la intampla­re, fara masuri de precautie.

Se transmit tot felul de boli, virusul HIV, precum si vi­ru­sul HPV, responsabil pen­tru cancerul orofaringeal (de gat). Chiar si asa, spe­cialistii spun ca nu ar tre­bui sa ne ingrijoram foar­te tare intrucat incidenta acestui tip de cancer este foarte scazuta, iar cele mai multe persoane care au con­tactat virusul la nivelul ga­tului probabil ca nu vor ajunge niciodata la te­ri­bi­la maladie.

In plus, cele mai multe infectii bucale cu HPV prezinta putine sim­­ptome sau nu prezinta deloc si se vindeca de la sine, doar un procent mic dintre acestea transfor­mandu-se in cancer.
 

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Cat timp ne petrecem admirand sexul opus?
Cat timp ne petrecem admirand sexul opus?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”