Ai nas înfundat, probleme cardiovasculare sau depresie? De câte ori trebuie să faci sex pe săptămână să ameliorezi aceste probleme

Când vine vorba de sex, această activitate îmbunătățește nu doar relația dintre parteneri, ci și imunitatea, sănătatea cardiovasculară și depresia.
  • Publicat:
Ai nas înfundat, probleme cardiovasculare sau depresie? De câte ori trebuie să faci sex pe săptămână să ameliorezi aceste probleme
Foto: shutterstock / Ai nas înfundat, probleme cardiovasculare sau depresie? De câte ori trebuie să faci sex pe săptămână să ameliorezi aceste probleme

Dacă vrei să-ți îmbunătățești viața sexuală, dar și starea generală de sănătate află că dacă faci sex cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână organismul poate lupta mai ușor împotriva infecțiilor și afecțiunilor de sănătate.

Când vine vorba de sex, această activitate îmbunătățește nu doar relația dintre parteneri, ci și imunitatea, sănătatea cardiovasculară și depresia.

Sexul ajută la prevenirea infecțiilor

În urma unui studiu publicat în 2004 în jurnalul Psychological Reports se arată că sexul practicat o dată sau de două ori pe săptămână crește nivelul de imunoglobină A, care face parte din răspunsul de anticorpi ai sistemului imunitar, care apără împotriva infecțiilor. Anul trecut, jurnalul Fertility and Sterility a dezvăluit că descoperirile unui studiu arată că activitatea sexuală de cel puțin trei ori pe săptămână este asociată infecțiilor ușoare de COVID-19.

Te scapă de nasul înfundat

Fiecare dintre noi s-a confruntat cel puțin o dată cu nasul înfundat. Jurnalul Ear, Nose & Throat a raportat anul trecut un studiu care arată că un orgasm este mai eficient decât un spray nazal. De asemenea, exercițiile fizice ajută și ele la decongestionare din moment ce temperatura crescută a corpului slăbește mucusul și crește circulația sangvină.

Dacă faci sex întârzii apariția menopauzei

Cercetările realizate de University College London arată că femeile tinere care fac sex săptămânal au cu 28% mai puține șanse să se confrunte cu apariția menopauzei în următorul deceniu. Studiile sugerează că dacă femeile nu fac sex și nu există șansa de a avea o sarcină, organismul alege să nu mai „investească” atât de mult în ovulație. Descoperirile sugerează că dacă nu este identificată activitatea sexuală, organismul nu mai prioritizează ovulația și astfel este declanșată menopauza.

Sănătatea inimii este îmbunătățită

Vestea bună este că atunci când faci sex cu regularitate ajuți la prevenirea bolilor de inimă, dar vestea proastă este că acest aspect este valabil doar în cazul bărbaților. Sexul practicat cu regularitate reduce nivelul de homocisteină, o substanță dăunătoare din sânge care poate declanșa problemele de inimă. De asemenea, cercetătorii sunt de părere că bărbații care fac mai mult sex au o circulație sangvină mai bună și vase de sânge mai sănătoase.

Sănătatea mentală este și ea privilegiată

În urma unui studiu publicat în acest an, în luna ianuarie, în The Journal of Sexual Medicine arată că persoanele care au făcut mai mult sex în lockdown aveau cu 34% mai puține șanse să se confrunte cu depresia. Experții cred că sexul este un barometru pentru starea generală de sănătate și este un aspect care ar trebui să apară în discuția dintre medic și pacient.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: