Relații la distanță – ce puncte forte au aceste povești de iubire

Pentru unii poate fi un coșmar să fie separați de persoana pe care o iubesc, pentru alții relațiile la distanță sunt experiențe pozitive în care cultivă răbdarea și filtrează cu atenție sentimentele și acțiuniile față de partener.
  • Publicat:
Relații la distanță – ce puncte forte au aceste povești de iubire
Au oare relațiile la distanță și beneficii? Foto: Pexels.com

Cine nu a experimentant măcar o dată în viață o relație la distanță cel mai probabil nu știe ce a pierdut. Sau ce a câștigat. Cum se simte dragostea la distanță? Am întrebat două cupluri de români și am aflat cât de intense sunt sentimentele, dar și dorul. Printre punctele forte ale relațiilor la distanță: timpul petrecut împreună este de calitatea, răbdarea se cultivă, fidelitatea se testează, timp de introspecție mai îndelungat pentru fiecare dintre parteneri.

 

Maria, 25 de ani, și Silviu, 27 de ani, – au început povestea de dragoste când erau în facultate în București. Însă prespectiva job-urilor și a continuării studiilor i-a trimis pe unul în Cluj Napoca și pe unul în Roma. Relația continuă de 2 ani și la distanță și pare mai solidă decât niciodată. Iată ce spun cei doi tineri. ”Nu a fost ușor și nu este mereu să fim între Cluj-Napoca și Roma. Însă asta ne dă prilejul să descoperim două lumi diferite, să interacționăm cu oameni pe care nu i-am fi întâlnit dacă eram în același oraș. În plus, timpul petrecut acum împreună are altă valoare. Ne vedem cam o dată la 3 săptămâni. Și nu ne mai certăm din nimicuri” a povestit Maria 25 de ani.

Relația la distanță dă prilejul spre autonomie și independență

Silviu vede lucrurile și mai pragmatic: ”Sper ca atunci când Maria termină cu Masterul să-și facă și ea curaj să se mute la Roma. Să dăm un sens relației noastre. Însă, pot spune că unul dintre avantajele relațiilor la distanță este cu siguranță faptul că devii mai independent, mai responsabil pentru lucrurile gospodărești ca să zic așa. Când eram împreună în București, împărțeam toate cheltuielile, treburile casnice. Acum mi-a fost greu să am grijă singur de mine. Însă știu că o pot face! Ce îmi place de când suntem separați este că atunci când ne vedem ne acordăm toată atenția. Și îmi place că fiecare continuă studiile, fără să aibă frustrarea că nu își îndeplinește visurile din cauza relației. Dar ușor nu este!”

Chiar dacă te îndrăgostești este bine să termini studiile și apoi vezi ce faci cu relația

Irina și Robert s-au îndrăgostit în timp ce ea era în vacanță în orașul lui Constanța. Și de 1 an nimic nu i-a mai putut separa mental și sentimental chiar dacă ea locuiește în Iași și este în ultimul an la liceu. ”Vorbim zilnic, evident, ba chiar ne-am trimis și câteva scrisori. Eu îmi doresc să fac facultatea la Constanța și atunci va fi mai ușor să ne vedem. Sunt la prima mea relație serioasă și nu prea văd dezavantaje. Din contră, știu că e acolo, că mă iubește, mă susține, mă încurajează, iar eu pot să mă concentrez pe școală, pe pregătirea pentru facultate. Această relație mă motivează foarte mult” explică Irina, 18 ani.

Relațiile la distanță testează limitele

Iată cum vede Robert, 21 ani, relația la distanță cu Irina: ”Dacă mi-ar fi spus cineva că voi trăi o astfel de poveste, nu aș fi crezut. Însă am răbdare. Îmi place compania Irinei și mă bucur de fiecare mesaj pe care îl primesc de la ea. Îmi place că avem timp să analizăm sentimentele pe care le nutrim unul pentru altul. Și îmi place că învață foarte bine și este motivată să vină la facultate în orașul în care sunt eu. Până atunci avem posibilitatea să ne cunoaștem și mai bine și să ne testăm limitele, zic eu”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian