Ho’oponopono – practica hawaiană ce aduce armonia în relații

Gina Veveriță, coach vorbește despre o practică veche de vindecare din Hawaii ajută oamenii din toată lumea să aibă relații armonioase.
  • Publicat:
Ho'oponopono - practica hawaiană ce aduce armonia în relații
Foto: Shutterstock

Auzim tot mai des că în spatele oamenilor de succes se află meditație, sport, respirație conștientă, terapie psihologică, practici de vindecare, cursuri de dezvoltare personală. Una dintre cele mai simple, eficiente și cunoscute practici de vindecare din întreaga lume este cu siguranță Ho’oponopono. Vine din Hawaii, iar cu explicații despre această tehnică vine Gina Veveriță, Master Trainer de NLP, Trainer Time Line Therapy, Hipnoterapie si Coaching.

CSÎD: Ce știm și ce nu știm despre Ho’oponopono?

Gina Veveriță: Cum iertarea, aduce armonie în toate relațiile tale?

 

CSÎD: Ce este Ho’oponopono?

Gina Veveriță: Ho’oponopono este o veche practică de vindecare hawaiană, de curățare mentală, care se concentrează pe iertare și reconciliere. Considerată rugăciune, meditație sau terapie, cunoscută și sub numele de “Codul hawaian al iertării”.

CSÎD: Explicați-ne vă rugăm.

Gina Veveriță: Se crede că atunci când ierți pe cineva, de fapt te ierți pe tine însuți. Când ierți, ești eliberat de stările emoționale dureroase, care alimentează gândurile și sentimentele întunecate, dar în mare parte, ești eliberat de trecut.

Respect profund pentru ceea ce suntem cu adevărat – filosofia Ho’oponopono

CSÎD: Ce înseamnă de fapt Ho’oponopono?

Gina Veveriță: Ho’oponopono înseamnă „a îndrepta, a face lucrurile corect”. Este un proces foarte popular, există multe versiuni disponibile și toate sunt corecte. Procesul Ho’oponopono este un proces prin care ne aliniem pe noi înșine, prin care curățăm relațiile cu oamenii din trecutul nostru, cu strămoșii noștri, precum și cu alte persoane din viața noastră.

CSÎD: Ce este Ho’oponopono și cum se traduce în limba română?

Gina Veveriță: „Ho’o” înseamnă a face, așa că ho’oponopono înseamnă „a face corect”. Când dublezi cuvântul pono, îi crești semnificația, ceea ce înseamnă, spre exemplu, nu doar a-i tolera sau accepta pe ceilalți, ci a fi în totală armonie cu ei. Nu îți sugerează doar să fii bine tu cu tine, ci să simți un respect profund pentru cine și ceea ce ești. Nu înseamnă doar să-ți expui principiile de viață, ci să le trăiești zilnic. Este despre a fi corect cu tine și cu ceilalți, la toate nivelurile.

Aura și conexiunea la nivel eteric dintre oameni

CSÎD: Ce concept are la bază această practică de vindecare hawaiană?

Gina Veveriță: Ho’oponopono, începe de la premisa că există o substanță eterică, cunoscută de altfel ca “aură” care creează un câmp electromagnetic prin  energia care ne învăluie corpul, și este format din și în jurul acestuia. Cuvântul hawaian pentru această substanța eterică care îți învăluie corpul, numită și aură, este Aka.

În acest sens, dacă doi oameni se ating, să presupunem că își ating doar mâinile, va exista o conexiune invizibilă, formată din corzi aka, ce rămâne acolo la nivel eteric.

Gina Veverita, foto arhivă
Gina Veveriță, foto arhivă
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân