Prima întâlnire romantică după divorț – cum îți dai seama că nu ești încă pregătită

Prima relație după divorț – cum se simte din nou iubirea după suferință - îți dă fluturi în stomac sau te panichezi?
  • Publicat:
Prima întâlnire romantică după divorț – cum îți dai seama că nu ești încă pregătită
Semne ca încă nu ești pregătită pentru o nouă relație deși îți dorești, foto Shutterstock

Una dintre încercările cele mai grele în viață este despărțirea de o persoană pe care ai iubit-o sau pe care încă o iubești. Însă dacă conjuncturile nu mai sunt favorabile unei relații sănătoase și nici resuscitările relației nu au avut parte de succes, multe cupluri, cu sau fără acordul ambelor părți, se despart. Atunci când sunt și copii implicați, despărțirile sunt și mai mult amânate. Și sunt și mai dureroase. Însă când ești cu adevărat pregătit/pregătită pentru o nouă relație?

Durerea, doliul, suferința, dezamăgirea sunt însă stări normale. Psihologii din întreaga lume atrag atenția asupra faptului că aceste stări oricât de dureroase necesită a fi trăite la timpul lor. Și tot specialiștii în sănătate mentală recomandă începerea unei noi relații de iubire atunci când rănile s-au atenuat și nu atunci când suferim. Se vorbește despre o regulă de 3 luni până la a intra din nou pe scena întâlnirilor romantice. Evident, nu există reguli. Unele persoane au nevoie de ani pentru a se simți din nou confortabile să iubească și să se lase iubite. Alte se refac mai rapid.

Minimum 3 luni de pauză între relații – recomandarea specialiștilor în psihologie

Ca la carte, înainte de a începe o nouă relație, ar trebui să analizezi ce s-a întâmplat în fosta relație și ce ți-a adus, ce ai învățat despre tine, despre relații, despre alții.

Dacă totuși ai decis să te vezi cu alte persoane dar te trezești vorbind despre fostul iubit cu potențialulul, s-ar putea să nu fii chiar pregătită.
Dacă te trezești făcând comparații între ocupațiile fostului tău iubit și cele ale potențialului nou partener, încă nu ești prăgătită. Fiecare persoană este unică și are rolul ei în viața noastră, comparațiile nu sunt sănătoase, căci suntem diferiți.

Important să menționezi dacă ai copii sau nu unui potențial nou partener de viață

Este normal să vrei să protejezi copiii și să ai o mulțime de griji despre cum va fi când vei avea un alt partener. Însă dacă ai copii și încă nu ai spus potențialului partener despre acest aspect deosebit de important din viața ta, poate fi un alt semn că încă nu ești dispusă pentru o altă relație de dragoste. Sinceritatea este primul pas pentru a construi o relație cu viitor.

Gândul la foștii parteneri îți dă bătăi de cap? Este timpul să schimbi tiparele de comportament

Dacă doar gândul că te vei vedea cu cineva îți dă anxietate și chiar simți panică, poate că încă nu ești confortabilă cu idea. O discuție cu un psihoterapeut despre foștii parteneri este de folos. Notează ce sentimente și senzații primează când vorbești despre ei. Și configurează părerea generală despre bărbați/femei. Este important să învățăm din experiențele trecute și să ne deblocăm tipare comportamentale care nu ne mai folosesc.

Sursă: Insider.com, www.psychologytoday.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân