Avantajele și dezavantajele unei relații cu diferență mare de vârstă între parteneri

  • Publicat:
Avantajele și dezavantajele unei relații cu diferență mare de vârstă între parteneri
Sursa foto: shutterstock

Dacă în alte vremuri diferențele mari de vârstă dintre doi parteneri erau considerate nefirești, astăzi tot mai multe persoane sunt de acord cu ideea că dragostea nu are vârstă. Avantajele și dezavantajele unei astfel de relații? Iată-le aici! 

Diferența mare de vârstă între partenerii de cuplu: avantaje și dezavantaje

Avantaj: Ambii parteneri știu deja ce vor

Unul dintre avantajele unei relații cu diferența de vârstă între parteneri ar fi că cei doi știu exact ce vor de la viață, de la ei înșiși, de la o relație de cuplu. De pildă, o femeie mai tânără care își dorește o familie poate găsi la un bărbat mai matur stabilitatea necesară. De asemenea, un bărbat matur care își va dori copii și familie, poate caută o femeia cu vârstă de procreere.

Citește și: Relația cu un bărbat mai în vârstă. De ce sunt unele femei atrase de bărbații „copți”

Avantaj: Căsătoria cu o persoană matură înseamnă mai multă libertate și spațiu personal

Gelozia nu mai este la aceeași intensitate că în tinerețe, relația este privită matur, celuilalt i se respectă libertarea, iar dincolo de fluturii din stomac, relația se bazează pe aprecierea calităților reale ale partenerului. 

Avantaj: Securitatea materială aduce plus valoare relației

Siguranță financiară aduce și ea un plus cuplului, banii reprezentând adesea un motiv de conflicte în relațiile moderne și nu numai. Astfel că, atunci când unul dintre parteneri, cel mai adesea bărbatul, este mai matur, acesta are și o situație materială prosperă, un statut social, dar și realizări notabile.

Dezavantaj: Gradul de maturizare poate pune piedici relației de cuplu

Un prim dezavantaj într-o căsnicie cu diferența de vârstă ar fi discuțiile în contradictoriu, diferențele de opinii și criticile aduse celui mai puțin responsabil. Însă, cu iubire, sprijin și înțelegere reciprocă, acestea pot și depășite.

Citește și: Băieţi Vs. Bărbaţi. Tu ştii să faci diferenţa?

Dezavantaj: Apropiații nu vor privi cu ochi buni căsnicia

Atunci când începi o relație cu un partener care are o vârstă mult mai mare față de a ta trebuie să fii conștientă de faptul că va există posibilitatea că multe persoane să te judece pentru această alegere. În multe cazuri, dacă nu în majoritatea lor, astfel de căsătorii sunt acceptate de către rude cu ostilitate. Iar muncă din spatele cortinei este una titanică de cele mai multe ori.

Dezavantaj: Soția trebuie să se împace cu gândul că mai devreme sau mai târziu va rămâne singură

Într-o astfel de căsnicie, soția va trebui să conștientizeze că la un anumit punct ar putea rămâne singură. Și să își asume acest fapt.

Citește și: Adevăratele semne de bărbăție după care tânjește orice femeie

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân