Cum îți dai seama că ai relația perfectă cu un bărbat?

Susținerea și respectul bărbatului pentru femeia de lângă el se vede în zâmbetul ei. Iubirea femeii pentru bărbatul ei se vede în evoluția lui profesională.
  • Publicat:
Cum îți dai seama că ai relația perfectă cu un bărbat?
Cum îți dai seama că ești cu bărbatul potrivit? Foto: Pexels.com

Cu toții ne dorim o relație perfectă, o relație împlinitoare, o relație echilibrată, în care să creștem cât mai armonios alături de partener. Și de copii, dacă există sau sunt în planurile de viitor. Psihologii și coach-ii specializați în relați vorbesc despre importanța asumării și jucării rolului potrivit de către femeie și de către bărbat în cadrul cuplului. Metaforic interacțiunea dintre un bărbat și o femeie este precum un dans, plin de pasiune, energie ce se desfășoară în ritmurile iubirii pe care o creează și o lasă să circule prin inima lor.

De la început trebuie menționat că chiar dacă astăzi în societate femeia și bărbatul îndeplinesc același tip de funcții fiecare are punctele sale forte. ”Bărbatul este rațiune și acțiune. Femeia este emoție și intuiție. Dumnezeu a făcut pentru bărbat un tron, pentru femeie un altar. Femeia nu ocupă tronul în relație și bărbatul nu împodobește altarul. Tronul conduce, altarul sfințește și inspiră, așa se unesc și se completează, fiecare cu rolul său” explică Valeria Vîrlan, psiholog integrativ acreditat european și coach.

Bărbații și femeile nu sunt în competiție și nici la fel: ei au rolul diferite și se completează perfect

Altfel spus: bărbatul e creierul, femeia inima. Bărbatul este forță, femeia este iubire. ”Creierul nu evoluează fără lumină, iar inima se usucă și moare fără iubire. Raţiunea convinge, lacrimile înduioşează sufletul. Rațiunea fără simțire este rece, simțirea fără rațiune devine haotică” a mai explicat psihologul. Bărbatul este puternic prin raţiune, femeia e invincibilă prin intuiție.

Femeia e capabilă să iubească necondiționat, bărbatul să facă fapte eroice

”Bărbatul este capabil de eroism, femeia de iubire necondiționată. Eroismul înnobilează, iubirea necondiționată aduce Divinul. Bărbatul se hrănește cu iubirea femeii, femeia se relaxează în eroismul și curajul bărbatului” a mai completat Valeria Vîrlan.

La ce altceva se mai completează armonios bărbatul și femeia

Aspiraţia bărbatului este către glorie, aspiraţia femeii este îndreptată către virtute și frumos. Gloria face totul măreţ, virtutea și frumosul fac totul divin. ”Bărbatul construiește, femeia mângâie și hrănește. Bărbatul este un templu. Femeia este lumina care împodobește templul. Energia templului construit împreună îi hrănește și susține pe amândoi să evolueze. Bărbatul construiește imperii, femeia dăruiește Viață.

Valeria Vîrlan, foto Ioanid Apostol
Valeria Vîrlan, psiholog și psihoterapeut, foto Ioanid Apostol
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Arta de a fi singur. Și fericit
Arta de a fi singur. Și fericit
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân