Mamă și tată singuri de Crăciun – scrisoare deschisă către voi

Părinții singuri se simt adesea copleșiți. Mai ales de Sărbători. Când perfecta armonie din jurul mesei de Crăciun presupune bani, timp, energie. Și oameni (pe care poate nu îi au) alături.
  • Publicat:
Mamă și tată singuri de Crăciun – scrisoare deschisă către voi
Mamele și tații singuri de Crăciun sunt cuprinși de tristețe și de neputință de multe ori, foto: Shutterstock

În aceste zile în care teoretic suntem copleșiți de bucuria Sărbătorilor de Iarnă și ne bucurăm de întâlnirea cu familia lărgită stresul și presiunea ating cote maxime. Vizualizând rapid fotografii cu mese întinse, oale de sarmale perfect decorate, brazi de Crăciun înalți până în tavan decorați cu cele mai la modă globulețe și luminițe, părinții singuri se simt și mai singuri.

Părinții singuri se simt și mai copleșiți. Pentru că da, unde-s doi, puterea crește. Unde este unul, puterea scade însă se dublează grijilie. Se mai dublează și cheltuielile. Se dublează și eforturile. Și poate în perioada Crăciunului se dublează sau poate chiar triplează și regretele.

Cine vrea să fie mai bun de Crăciun să nu mai arunce cu pietre în părinții divorțați la masa de Sărbători

Și la masa din Ajun dacă participi alături de familia extinsă cu siguranță vor mai fi și niște întrebări incomode despre tatăl sau mama copiilor. Rudele au mereu soluții sau sfaturi nesolicitate în cazul părinților divorțați.

Scrisoare deschisă către tine Mamă singură și către tine Tată singur

Dragă Părinte singur, plângi, plângi ca un copil. Este dreptul tău să îți exprimi astfel emoțiile când le simți. Și felicită-te pentru încă un Crăciun alături de puiul tău sau alături de puii tăi. Felicită-te pentru iubirea cu care îți este luminat sufletul zi de zi! Felicită-te pentru super puterile pe care le ai! Cuprinde-te cu ambele brațe și multumește-ți pentru toate super eforturile pe care le-ai făcut și în acest an. De tine sănătoasă/sănătos și împăcat ai nevoie ca să continui drumul acesta! Nu te uita că îți este casa plină de jucării pe covor și nu este ordinea din reviste!

Jucăriile pe covor sunt simbolul vieții de copil! Nu te uita în cuptorul rece, uită-te ce bine îți stă cu zâmbetul când adormi liniștită alături de copilașul tău iubit. Nu te gândi la ce nu ai putut pune în cadouri sub brad, uită-te la câți centimentri a crescut de la ultimul Crăciun puiul tău! Sunt centrimetri în plus udați la rădăcină de energia și puterea ta!

Dragi rude și prieteni de părinți singuri, nu îi mai întrebați nimic despre eșecul căsătoriei. Doar îmbrățișați-i! Împărțiți din bucatele perfecte de pe masa voastră îndestulată și cu părinții singuri! Iubirea propagă iubire. Și tot ceea ce răsfrângeți bun asupra lor, ei vor da mai departe. Și își vor găsi puterea să crescă, să iubească, să educe, să ghideze în continuare puii! Crăciun cu lumină în suflete!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”