Funcționează pauza într-o relație? Ce spune un terapeut de cuplu și expert în relații

  • Publicat:
Funcționează pauza într-o relație? Ce spune un terapeut de cuplu și expert în relații
Sursa foto: shutterstock

Fenomenul de „pauză într-o relație” descrie o separare temporară în cuplu. Când unul dintre parteneri sau chiar ambii simt că relația o ia pe un făgaș alunecos, ei bine, pauza poate părea o modalitate excelentă de a revizui și salva relația. 

Pauza în relație: indicată sau nu prea?

Realitatea este că fiecare cuplu este diferit, funcționează diferit. Așadar, chiar și o pauză în relație poate însemna lucruri diferite de la caz la caz. Pentru unii, este normal ca relația să oscileze on/off. Pentru alții însă, o separare temporară poate duce la despărțire definitivă.

Înainte de a lua o astfel de decizie, specialiștii recomandă cântarirea atentă a acțiunii: Crezi că te ajută? Sau te face mai mult să suferi? Discuta împreună cu partenerul tău toate acestea și gândiți-vă împreună ce puteți face pentru ca această pauză să fie una utilă, și nu distructivă.

“Gândim adesea că a lua distanță față de persoana de care suntem îndrăgostiți este, de fapt, un act lipsit de iubire și împotriva dezvoltării unei relații. Dar folosirea ingenioasă a apropierii și a distanței este o parte foarte importantă a intimității”, a spus Kathryn Ford, terapeut de cuplu și expert în relații.

“Într-o relație care funcționează bine, cei doi oameni variază în mod constant distanță. Cantitatea potrivită de distanță este cantitatea care optimizează dragostea și intimitatea, minimizând în același timp răul pentru fiecare persoană și relație”, a continuat Kathryn Ford.

Potrivit cercetărilor, mai mult de jumătate dintre cei ce iau pauză în relație se întorc în brațele aceluiași partener. Însă, există și un procentaj care fie se focusează pe redescoperire de sine, fie… sfârșesc într-o altă relație.

Astfel, cercetătorii avertizează totuși că acest tipar de relație ar putea avea impact negativ asupra direcției relațiilor viitoare.

CONCLUZIE

Deși o pauză vine cu provocări și riscuri, asta nu înseamnă că nu poate fi o strategie utilă atunci când este folosită înțelept de către cei doi parteneri. Cheia este să va asigurați că luați o pauză din motivele corecte, să stabiliți reguli clare, limite și să folosiți timpul petrecut separat pentru a obține claritate.

Citește și: 5 momente în care e indicat să iei o pauză în relația de cuplu

Sursă: Very Well Mind

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân