Cum se simt cu adevărat bărbații după ce au fost infideli. Unii regretă infidelitatea, alții…

  • Publicat:
Cum se simt cu adevărat bărbații după ce au fost infideli. Unii regretă infidelitatea, alții...
Sursa foto: shutterstock

Infidelitatea într-o relație poate aduce cu sine o serie de repercursiuni complexe pentru fiecare persoană în parte. Și deși este un subiect tabu, există și bărbați care regretă infidelitatea. Mai mult, nivelul de vinovăție diferă de la un bărbat la altul. Iată prin ce carusel de emoții pot trece aceștia.

Unii se pot simți… „murdari”

Da, ai auzit bine. Anumiți bărbați, cei care regretă acest pas greșit, se pot simți „murdari” și vinovați. Și se deschid în fața partenerei, își asumă fapta și vor să repare prin diverse mijloace, ca de exemplu terapia de cuplu sau consilierea psihologică.

După un astfel de episod, bărbații pot începe un proces de vindecare și transformare.

Citește și: Infidelitatea şi urmările ei. Ce faci ca să nu se mai repete?

Alții se pot simți contrariați

Infidelitatea poate declanșa și emoții și trăiri intense, de neînțeles în rândul anumitor bărbați. Aceste emoții îi pot conduce pe aceștia la o analiză mai atentă a relației, la confuzie și chiar la întrebări despre direcția în care își doresc să meargă pe viitor.

Mai mult, specialiștii sunt de părere că există o probabilitate mai mare că bărbații care înșală să se schimbe, dacă aceștia recunosc gravitatea acțiunilor lor, dacă încearcă să își justifice greșal și dacă sunt dispuși să repare daunele.

În cazul în care ambii parteneri pot și vor să lucreze împreună la bunăstarea relației, specialiștii spun că infidelitatea nu ar trebui să fie o opreliște în calea fericirii lor.

Citește și: Infidelitatea: de ce unele cupluri pot trece peste aceasta și altele nu?

Există și bărbați care NU regretă nimic

În timp ce mulți au remușcări, există și bărbați care nu resimt nimic. Ba dimpotrivă! Nu doar că le crește stima de sine simțitor, dar văd infidelitatea ca pe o oportunitate de învățare și redescoperire de sine.

De multe ori, ei își motivează infidelitatea dând vina pe partenerul de cuplu sau pe factorii externi. În general există o șansă și mai mare ca acești bărbați să însele din nou.

Citește și: Este infidelitatea contagioasă?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân