Infidelitatea: de ce unele cupluri pot trece peste aceasta și altele nu?

Infidelitatea este unul dintre cele mai grele momente cu care te poți confrunta într-o relație, dar poate fi și declanșatoare a unor schimbări pozitive.
  • Publicat:
Infidelitatea: de ce unele cupluri pot trece peste aceasta și altele nu?
Infidelitatea: de ce unele cupluri pot trece peste aceasta și altele nu? sursa foto: shutterstock

Când cineva îți spune că a fost înșelat, primul instinct este să încerci să-l liniștești pe cel de lângă tine și nu în ultimul rând, să emani empatie. Infidelitatea nu este un concept nou. Atâta timp cât există relații, există și riscul trădării în cuplu.

Este ușor de presupus că infidelitatea semnifică încetarea automată a unui parteneriat, dar în realitate, lucrurile nu sunt atât de simple. Există un lucru asupra căruia experții sunt de acord atunci când vine vorba de a face față infidelității: deși este posibilă, reconstruirea unei relații sănătoase și de încredere este o muncă grea.

Cuplurile pot rămâne împreună după un moment de infidelitate, dar este nevoie de multă muncă pentru a restaura încrederea. Majoritatea cuplurilor nu își revin după un astfel de moment de infidelitate, dar cei care reușesc să treacă prin acest proces de recuperare devin mai puternici.

Infidelitatea este dureroasă, dar nu echivalează cu eșecul. Dacă dragostea este încă acolo, o poți face să funcționeze cu multă răbdare și tărie de caracter. Iată câteva aspecte de care ar trebui să ții cont în cazul treci printr-un astfel de moment dureros.

Asigură-te că partenerul renunță la infidelitate

Este foarte important să discuți cu partenerul tău și să-i mărturisești faptul că persoana cu care te-a înșelat ar trebui să dispară din viețile amândurora. O astfel de prezență în viețile voastre și mai ales în viața partenerului tău care tocmai te-a înșelat poate fi dăunătoare relației voastre.

Este necesar să existe sinceritate

Unii oamenii vor să știe totul despre aventura partenerului lor. Vor să știe unde s-a întâmplat sau de câte ori, iar alții nu vor să afle atât de multe informații. Există o mulțime de necunoscute și de aceea, persoana care a fost înselată s-ar putea să aibă nevoie de niște răspunsuri sincere. Sinceritatea este esențială după un astfel de moment de infidelitate. În plus, aceasta poate restabili un echilibru emoțional.

Încrederea trebuie reconstuită

Trădarea este partea cea mai dăunătoare a unei aventuri. Pentru ca încrederea să poată fi reconstuită, persoana care a înșelat trebuie să fie în totalitate sinceră, chiar dacă există posibilitatea de a-l răni și mai mult pe cel ce se află în suferință. A continua să ascunzi adevărul poate provoca și mai multe daune relației.

Discută cu partenerul despre alte probleme ale relației voastre

De asemenea, este important ca un cuplu să evalueze problemele relației dincolo de infidelitate. O relație cu probleme nu este o scuză pentru infidelitate. Dar dacă se pot face îmbunătățiri în ceea ce privește comunicarea, timp petrecut împreună, sexul etc., este mai puțin probabil ca infidelitatea să apară din nou.

Surse: self.com, nbcnews.com, marsvenus.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân