5 momente în care e indicat să iei o pauză în relația de cuplu

  • Publicat:
5 momente în care e indicat să iei o pauză în relația de cuplu
Sursa foto: shutterstock

Atunci când te îndrăgostești, simți că omul de lângă tine e totul. Și e exact cum ți-ai imaginat vreodată, iar tu ești atât de norocoasă să-l ai! Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului, fluturii din stomac dispar, iar problemele încep să apară. Iar dacă nu sunt nici rezolvate la timp, ele pot duce la ruptură. Iată când e indicat să iei o pauză de la relația de cuplu! 

Hai să luăm o pauză.

Problemele de cuplu nu sunt un fenomen ieșit din comun. Cel mai adesea, în astfel de situații, partenerii apelează la o pauză. Nu, nu este echivalentă cu despărțirea, chiar dacă uneori se ajunge și acolo. Însă poate întări relația odată ce ați depășit această cumpănă.

Dacă și tu simți că ai ajuns în acest punct în relația ta și că pauza ar fi răspunsul în momentul acesta, iată când ar trebui să o iei!

Citește și: Cum să construieşti o relaţie sănătoasă cu partenerul

Când simți că te pierzi pe tine

Atunci când simți că îți pierzi identitatea, când uiți cine ești cu adevărat, când tot ce faci, faci doar pentru a-l mulțumi pe celălalt, atunci e timpul să iei o pauză.

Dacă nevoile tale nu mai sunt ale tale, și doar ale partenerului acest lucru ar trebui să îți dea de gândit. Reflectează la ce simți, ia-ți timp să te regăsești, petrece timp cu familia, cu prietenii, cu tine! Apoi așază totul pe tapet și trage o concluzie.

Când începe să te irite totul la omul iubit

Atunci când petreci foarte mult timp împreună, în special atunci când te muți cu partenerul tău în aceeași casă, e imposibil să nu intervină tensiunile, contradicțiile, certurile mărunte. Ia-ți inima în dinți și petrece din când în când un timp departe de partener. Mergi într-un weekend la părinți, vizitează-ți prietena cea mai bună, pleacă într-un city break cu fetele! Doar în acest fel îi vei simți dorul, iar relația voastră poate căpăta echilibru.

Citește și: Partenerul nu mai este ca la început? Iată de ce!

Când va aflați într-un colaps relațional

În orice relație există și acele momente în care partenerii nu sunt în totdeauna de acord între ei. Iar atunci, își fac apariția conflictele, fapt ce destabilizează calitatea și armonia relației. Atunci e timpul să luați o pauză. Să respiri. Să te calmezi. Nu e o rușine să te afli într-un impas. Te poate ajuta să vezi lucrurile mai limpede și dintr-o perspectivă nouă.

Când ai ajuns să te întrebi dacă ești în relația potrivită

Da, se poate întâmpla să te întrebi dacă relația actuală este ce te împlinește cu adevărat. Dacă omul de lângă tine este cel potrivit. Cu toate acestea, în momentul în care ajungi în acest punct în care te îndoiești de asta, trebuie să știi că e necesar să iei o pauză. Gândește-te la ce te face fericită, la cum ți-ai dori să arate viața ta. Dacă răspunsul nu are legătură cu el, mergi mai departe. Nu trăi în minciună, recapătă-ți forța feminină. Și trăiește frumos!

Atunci când traversați o perioada toxică

Cu toții cred că am experimentat genul acesta de relații, presărate cu despărțiri și împăcări. Sau cu foarte multă ceartă în cuplu. Punerea relației pe pauză este o alegere sănătoasă în momentul în care s-au adunat multe. Vă poate ajută atât pe ține, cât și pe el să înțelegeți de fapt ce va unește, ce vă diferențiază și ce puteți schimba pentru a salva relația, pentru a vă salva pe voi! Dacă este cazul, desigur.

Citește și: Ai o relaţie toxică? Iată ce trebuie să faci!

Surse: Prevention, Mind Body Green, Times of India

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân