Este o idee bună să-ți suni fostul iubit?

A trece prin momentele unei despărțire nu este deloc ușor. Majoritatea sentimentelor dintre tine și fostul iubit vor persista pentru o perioadă îndelungată de timp, iar acest lucru ar putea să-ți creeze disconfort în ceea ce privește comunicare de după despărțire dintre voi.
  • Publicat:
Este o idee bună să-ți suni fostul iubit?
Este o idee bună să-ți suni fostul iubit? Sursa foto: Shutterstock

Probabil că ai trecut deja printr-o despărțire și prin momentele de după despărțire, în care persoana respectivă ți-a trecut prin minte de mai multe ori. Iar aceste gânduri se pot transforma rapid în fapte în cazul în care ai băut câteva cocktailuri alături de prietenele tale.

„Ar trebui să-i dau mesaj?” este una dintre cele mai comune întrebări pe care cu toții o proiectăm în minte în acele momente grele de după despărțire. Pe lângă faptul că este cea mai comună întrebare, răspunsul ei este la fel de bine știut de către toți dintre noi. Cu siguranță, l-ai aflat deja de la prietenele tale care, cel mai probabil, au încercat să-ți smulgă telefonul din mână.

Cu toate acestea, este de înțeles faptul că, indiferent de situația ta cu fostul iubit, dorința de a trimite un mesaj este absolut normală. Asta nu înseamnă automat că trimiterea unui mesaj către fostul tău este cu siguranță o idee bună și ar trebui să o faci chiar acum. De fapt, de cele mai multe ori, a nu-i trimite mesaje fostului tău va fi o mișcare mai înțeleaptă.

Gândește-te la motivul pentru care dorești să-i trimiți mesaj fostului tău iubit

Există nenumărate motive pentru care dorești să-i trimiți mesaj fostului tău iubit. Poate că vrei să te împaci cu el, poate dorești să păstrezi o relație de prietenie cu el sau poate pur și simplu ți-e dor de el și nu ești cu adevărat sigură ce-ți dorești de la el. Ceea ce contează, însă, este să ai un motiv bine întemeiat pentru care îl suni.

De asemenea, există un alt motiv pentru care s-ar putea să dorești să-ți contactezi fostul partener, iar acesta nu este din cauză că îți este dor de el. S-ar putea ca această dorință să apară, de fapt, din cauza obișnuinței. Dacă relația voastră s-a sfârșit după câțiva ani buni, atunci fii sigură că la mijloc se află obișnuința.

Indiferent de motivul real pentru care vrei să-i trimiți un mesaj fostului tău, asigură-te că există un motiv clar pentru care vrei să-l contactezi, ia în calcul și ce speri de fapt să obții din această comunicare dintre voi. Și nu în ultimul rând, pregătește-te pentru potențiale consecințe.

Când ar trebui să-ți suni fostul iubit?

Cu excepția cazului în care tu și fostul tău ați rămas prieteni, ați avut parte de o despărțire amiabilă și nu mai aveți sentimente romantice unul față de celălalt, atunci trimiterea de mesaje text este adesea inutilă și chiar o idee nefericită.

În cazul în care despărțirea nu a avut loc pe cale amiabilă, o perioadă de singurâtate cu gândurile tale ar putea aduce clarificări în privința relației. Dacă simți cu adevărat nevoie de a-ți cere scuze, contactează-l imediat după ce ți-ai făcut ordine în gânduri.

De asemenea, este important să te gândești dacă această persoană chiar dorește să audă asta de la tine. Scuzele ar putea deschide răni vechi sau ar putea îngreuna procesul de recuperare de după despărțire. Dacă riști să faci mai mult rău decât bine, atunci probabil că cel mai bine este să-ți ții gândurile doar pentru tine.

Când ar trebui să NU îi dai mesaj fostului iubit?

În afara acelor ocazii rare în care trebuie neapărat să-ți contactezi fostul iubit, trimiterea unui mesaj către acesta ar trebui să fie interzisă. Când un capitol din viața ta se încheie, cel mai bine este să mergi înainte.

Urmărirea pe rețelele sociale, comunicarea constantă prin mesaje și urmărirea postărilor lui nu te vor ajuta să te separi emoțional de el. Dacă dorința ta de a trimite mesaje fostului partener este asociată cu sentimente negative – tristețe, furie, singurătate, plictiseală etc. – cel mai bine este să renunți la această idee și să nu trimiți niciun mesaj, oricare ar fi acesta.

Surse: msn.com, elitedaily.com, brides.com 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân