5 lucruri pe care le vei învăța dintr-o relație toxică

  • Publicat:
5 lucruri pe care le vei învăța dintr-o relație toxică
Sursa foto: shutterstock

Fiecare întâmplare din viața noastră vine și cu un mesaj, fiecare relație, chiar și cea toxică, vine cu un dar. Ia totul așa cum vine și fii recunoscătoare! 

5 lucruri pe care le înveți dintr-o relație toxică

Nu poți convinge pe cineva să te iubească

Dragoste cu de-a sila nu se poate. Nu poți convinge pe nimeni să te iubească dacă nu simte s-o facă. Și o relație în care unul singur iubește este o relație destinată pieirii. Mai devreme sau mai târziu, se va încheia.

Citește și: Relație toxică sau mirajul marii iubiri? Semne care ar trebui să te facă să-ți deschizi ochii

Momentele bune, dar rare nu trebuie să le anuleze pe cele mai puțin plăcute, dar atât de des întâlnite

Ajungi să ignori momentele urâte doar pentru că mai există din când în când și momente bune? Total greșit. Dacă pui în balanță momentele bune și pe cele mai puțin bune, iar balanță înclină către cele mai puțin bune, e timpul să faci o schimbare. Și să te eliberezi din relație.

Într-o relație nu este vorba de a sta agățată cu orice preț

Lasă oamenii să plece dacă nu sunt ceea ce par, nu te lega de trecut. Dacă ați avut un trecut împreună, asta nu înseamnă că vă așteaptă și un viitor. Nu te agăța cu orice preț de o iluzie, de ceva ce nu duce niciunde. Acceptă situația și mergi mai departe. Cu capul sus!

Citește și: Cum îţi dai seama dacă eşti într-o relaţie toxică: 4 semne ale abuzului emoţional

Când relația nu înseamnă iubire, ci manipulare

Este atât de ușor să cazi în capcană manipulatorilor. Mai ales dacă ești un om de bună credință. Îți spune că îi pasă, că ține la tine, că te iubește, dar tu nu simți asta? Vorbele nu sunt susținute și de fapte? Lasă-l să plece. O relație înseamnă încredere, înseamnă efort, înseamnă fapte. Chiar dacă poate fi dureros la început, căci va fi, treci peste. Caută-ți omul potrivit ție și fii fericită! Meriți!

Nu este iubire atunci când te simți prost

Te regăsești? Crezi că iubești și ești iubita, însă momentele în doi duc într-o singură direcție? În aceea în care te simți inhibată, nu poți fi tu, nu ești în largul tău căci tot timpul stai cu temerea că faci ceva greșit, spui ceva greșit? Te face să te simți prost mai tot timpul? E toxic pentru tine. Și singură soluție e să te îndepărtezi și să îți iei puterea înapoi.

Citește și: 6 semne că e timpul să te desparți de partenerul tău. Dacă s-a ajuns la asta, e clar că nu mai aveți niciun viitor împreună

Surse: Medium, Business Insider, Greater Good

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân