6 semne că e timpul să te desparți de partenerul tău. Dacă s-a ajuns la asta, e clar că nu mai aveți niciun viitor împreună

Dacă vrei să știi ce e în neregulă în relația ta sau ce viitor mai ai alături de partenerul tău, iată 6 semnale care îți pot da de gândit!
  • Publicat:
6 semne că e timpul să te desparți de partenerul tău. Dacă s-a ajuns la asta, e clar că nu mai aveți niciun viitor împreună
Sursa foto: Shutterstock

Relațiile sunt complicate și fragile, chiar și cele aparent simple. Mecanismele fine prin care ne împletim așteptările cu realitatea pură, provocările de a-l lăsa pe celălalt să ne cunoască autentic, dar și mulțimea de lucruri ce ne deosebesc… toate acestea pot fi experiențe deopotrivă plăcute și înspăimântătoare.

Semne care te avertizează că este timpul să te desparți de partenerul tău

Valori și principii diferite

Partenerul tău prioritizează cariera sau ieșirile cu prietenii în detrimentul relației de cuplu? Comunică-i acestuia nevoile tale și vezi dacă poți ajunge la un compromis, înainte de a lua decizia de a rupe relația.

Dacă nici după exprimarea nevoilor nu își schimbă traiectoria, ar fi indicat să renunți la această relație, pentru că nu se întrevede un viitor luminos pentru voi.

Dorințe fără numitor comun

Se întâmplă ca unul dintre parteneri să își dorească un copil, iar celălalt nu. Sau căsătorie, iar celălalt nu. O discuție sinceră și asumată cu partenerul ar putea ajuta în acest sens.

Dacă aspirațiile voastre nu sunt comune, poate că e momentul să pui punct relației și să pornești în căutarea unui partener care îți împărtășește viziunea sau pur și simplu să te îndepărtezi de ceea ce știi în mod cert că nu duce niciunde și să iei o pauză.

Un compromis în astfel de situații nu poate duce decât la frustrări care în timp vor eroda relația prin tensiuni și reproșuri la orice pas.

Lipsa de comunicare în cuplu

Lucrurile ținute prea mult timp sub tăcere au tendința de a se cumula și fie creează distanță între cei doi parteneri, fie pot exploda precum o oală sub presiune.

Un lucru e cert: oamenii nu ne pot intui gândurile, nemulțumirile sau frustrările, ele trebuie verbalizate. Și, dacă se poate, într-o manieră calmă, pe un ton plăcut și cu diplomație.

Abuzul în cuplu

Într-o relație armonioasă este esențial este ca ambii parteneri să contribuie la starea de bine a celuilalt. Dacă simți că depui eforturi prea mari pentru a-l mulțumi pe celălalt, fără ca el să aprecieze sau, mai mult, te agresează fizic ori verbal, îți controlează veniturile sau relațiile din afara cuplului, atunci poate ar fi mai bine să renunți la această relație toxică pentru tine.

Abuzul poate îmbrăca o sumedenie de forme. El se poate manifesta prin devalorizare, prin lipsa comunicării, prin comparație, prin acuze și critici gratuite. Dacă ești deja într-o relație cu un astfel de bărbat și ai ajuns să te simți permanent subapreciată, e clar că trebuie să faci pasul cel mare, și anume să te rupi din această relație care nu-ți aduce nimic bun.

Adicțiile

Consumul de alcoolul sau de droguri este un semnal de alarmă serios în cadrul unei relații de cuplu. Oricât de mult ți-ai dori să schimbi acest lucru la partenerul tău, de multe ori schimbarea vine din interiorul persoanei în cauză și nu ține de tine sau de bunele tale intenții. Dacă partenerul este dispus să renunțe la dependențele sale, observă cu atenție ce face concret. În caz contrar, analizează serios și cât se poate de lucid dacă merită să rămâi într-o astfel de relație.

Infidelitatea

Una dintre cele mai întâlnite probleme în cuplu este infidelitatea. Deși de cele mai multe ori se întâmplă doar fizic, impactul psihologic poate fi unul major și poate lăsa răni deschise. Dacă partenerul tău a călcat strâmb în relația voastră și crezi că nu poți trece peste acest episod, cel mai indicat ar fi să pleci. Dacă, în schimb, crezi că poți salva relația prin iertare, smerenie sau terapie de cuplu, atunci poate merită să mai dai o șansă. În fond, omul e menit greșelilor și nimeni nu e perfect!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân