Dacă și ție ți se întâmplă asta, înseamnă că nu ai încredere în partenerul tău de viață

  • Publicat:
Dacă și ție ți se întâmplă asta, înseamnă că nu ai încredere în partenerul tău de viață
Sursa foto: shutterstock

Încrederea într-o relație se dobândește greu. Însă, dacă și tu treci prin aceste lucruri cu regularitate, înseamnă că se prea poate să îți lipsească încrederea în partenerul tău. Iată la ce semnale trebuie să fii atentă! 

Încrederea întărește sau dărâmă o relație

Pentru a face o relație să funcționeze e nevoie de timp, de răbdare, de concesii. Însă, cel mai important, de încredere! Dacă aceasta lipsește, ei bine, relația va fi destinată eșecului.

Citește și: Câstigă încrederea partenerului tău!

Atunci când:

Simți nevoia să îi verifici telefonul

Se numește neîncredere. Când verifici constant ce mesaje primește, cine îl sună, ce are în galerie, acesta este un mare red flag. Înseamnă că nu ai încredere în omul de alături și nu poți trăi în incertitudine. Este nesănătos și va duce mai devreme sau mai târziu și la ruptură.

Îi verifici și activitatea de pe social media

Dacă în relația ta lipsește încrederea, vei fi tot mai tentată să vezi dacă partenerul tău petrece timp pe facebook sau instagram atunci când îți spune că are treaba. Îl vei urmări mereu să vezi dacă e online, dacă postează, dacă dă like, cui dă like, șamd. Iar acest aspect nu numai că va duce către tensiuni în relație, dar în timp, va duce și către separare.

Citește și: 6 semne că e timpul să te desparți de partenerul tău. Dacă s-a ajuns la asta, e clar că nu mai aveți niciun viitor împreună

Nu îl lași să petreacă timp cu prietenii săi fără tine

Dacă îți spune într-o seară că vrea să iasă la bere cu băieții, vei face tot ce îți stă în putere să îl convingi să rămână acasă. Ori îl vei însoți oriunde se duce. Dacă se va întâmplă totuși să îl lași să meargă singur să își vadă prietenii, îți vei face tot felul de scenarii și îl vei suna non stop. Iarăși toxic și cu cale sigură spre despărțire.

Te preocupă în mod regulat trecutul său

Dacă te obsedează fostele sale relații, le cauți pe social media, verifici dacă încă țin legătura, atunci e clar că nu ai încredere în el. Iar această neîncredere se va revărsa și-n calitatea vieții în doi. Certurile vor exista mereu, aluziile și apropourile la adresa fostelor partenere, în egală măsură. La un moment dat, cineva va pune STOP.

Citește și: Iubitul tău e încă îndrăgostit de fosta?

Nu îl crezi atunci când îți spune că este într-un anume loc

Dacă te sună și îți spune că va întârzia, că va sta peste program la birou, șamd, vei fi sceptică. Îți vei face tot felul de scenarii care tot pe tine te vor copleși. Să te întrebi constant: oare mă minte? oare chiar acolo e? oare ascunde ceva? e total nesănătos pentru tine, în primul rând, dar și pentru el în egală măsură.

Dacă experimentezi aceste trăiri, cel mai bine ar fi să lași relația și partenerul în urmă. Relația va fi destinată pierzaniei orișicum. Într-o relație sănătoasă vine totul natural. Iar liniștea sufletească, predomină. 

Surse: Psychology Today, Very Well Minded, Brides

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”