5 semne că partenerul tău pregătește o despărțire lentă, dar sigură

Chiar dacă te afli în căutarea unor semne evidente care să indice dacă merită să continui relația cu partenerul tău sau nu, uneori aceste semne îți pot scapă din cauza sentimentelor tale profunde pentru persoana iubită.
  • Publicat:
5 semne că partenerul tău pregătește o despărțire lentă, dar sigură
5 semne care indică că partenerul tău se desparte ușor, dar sigur de tine Sursa foto: Shutterstock

Oricât de mult ne-am dori să putem citi gândurile partenerilor noștri, acest lucru nu este posibil. Așadar, în timp ce o persoană ar putea crede că totul este în regulă în relația sa, cealaltă persoană ar putea crede contrariul sau ar putea chiar să plănuiască o despărțire în tăcere.

Cu toate acestea, există anumite semne că partenerul tău dorește să se despartă de tine. În plus, află de ce apar aceste semne și cum să reacționezi în cazul în care apar.

  1. Prezența lui fizică lipsește cu desăvârșire

Dacă tu și partenerul tău petreceți mult mai puține momente în intimitate, iar partidele de sex s-au diminuat considerabil, atunci ceva se întâmplă între voi doi.

Acest lucru se poate întâmpla dacă unul dintre voi deja a încheiat relația din punct de vedere emoțional. Cu alte cuvinte, dacă îți simți partenerul că s-a distanțat de tine, probabil că deja încearcă să treacă peste conexiunea formată de-a lungul timpului și încearcă să te pregătească și pe tine de o posibilă despărțire.

În unele cazuri se poate întâmpla chiar contrariul. Unii oameni pot deveni mai intimi cu partenerii lor în această perioadă, ca un ultim efort de a rezolva problemele din relația lor. Aceștia tind să spere că mai mult sex poate restabili o parte din intimitatea fizică și emoțională care a lipsit. Dacă observi o schimbare în viața ta sexuală, nu ezita să te consulți cu partenerul tău.

  1. Va petrece mult mai mult timp alături de prieteni

Într-o relație de cuplu sănătoasă, fiecare dintre parteneri are dreptul la propriile relații de prietenie. Cu toate acestea, dacă partenerul tău alocă mult mai mult timp pentru prietenii lui, s-ar putea ca acesta să se gândească de ceva timp la despărțire.

Există însă două motive pentru care partenerul tău recurge la această distanțare:

  • Pur și simplu evită relația deoarece dorința lui de a petrece timp alături de tine a dispărut
  • Încearcă să-ți întărească subconștient sistemul de sprijin pentru momentul în care se va despărți de tine
  1. Oferă răspunsuri din ce în ce mai vagi

Un indicator al nemulțumirii într-o relație este comunicarea limitată sau superficială. De exemplu, dacă îți întrebi partenerul cum a fost ziua lui, el ar putea pur și simplu să răspundă cu „bine”. Cu toate acestea, din nou, este important să recunoaștem că factorii externi, cum ar fi stresul, pot influența modul în care cineva acționează în interiorul unei relații.

Discută cu partenerul tău despre această problemă și încearcă să găsești motivul pentru care răspunsurile lui sunt vagi și întreaga comunicare dintre voi este limitată.

  1. Evită să vorbească despre planuri de viitor care vă implică pe amândoi

În mod normal, tu și partenerul tău obișnuiați să planificați vacanțe împreună sau ieșiri la concerte. Așadar, dacă acest obicei s-a oprit brusc, ar putea indica existența anumitor probleme în relația voastră de cuplu.

De cele mai multe ori, acesta este o modalitate prin care partenerul tău încearcă să atenueze durerea ce ar putea să apară în momentul anunțului de despărțire.

  1. Nu este interesat să te ajute în privința problemelor tale

Odată ce relația ta a ajuns în acest punct, ar trebui să treci peste și să începi, treptat, să te obișnuiești cu ideea de despărțire.

Dacă cineva nu dorește să rezolve problemele relației, aceasta reprezintă un indicator că trebuie să renunți cât mai repede la tot ce ai construit până în acel moment. Într-o relație sănătoasă, ambii parteneri ar trebui să se implice. Dacă partenerul tău încetează din a mai depune orice efort, este timpul să rupi legătura romantică dintre voi și să mergi mai departe.

Surse: bestlifeonline.com, self.com, insider.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”