Suferi că ai fost părăsit? 4 beneficii neașteptate ale despărțirilor

Una dintre încercările cele mai grele în viața tuturor este despărțirea de persoana iubită.
  • Publicat:
Suferi că ai fost părăsit? 4 beneficii neașteptate ale despărțirilor
Cum să faci față despărțirii de partener mai ușor foto: Pexels.com

Despărțirile sunt o încercare grea ce presupune un stres mare, durere, restabilirea ordinii firești în viață și chiar mutări de domiciliu, schimbări de orașe, schimbări de gândire, schimbări de abordare. Ei bine, schimbarea este o constantă. Și oricât de mult ne-ar speria ideea schimbării, ea face parte din viață. Și atunci când nu ne opunem valului, este mai ușor să vedem și beneficiile oricărei schimbări din viața noastră.

 

Dacă relația din care tocmai ai ieșit cu sau fără voia ta era una toxică sau una abuzivă, felicitări! A fost cel mai bun pas pentru restabilirea echilibrului emoțional și a continua o viață sănătoasă din punct de vedere emoțional. Consultarea unui psiholog, psihoterapeut, cursurile de dezvoltarea personală sunt mai mult decât utile.

Mai mult timp pentru pasiunile tale ai după o despărțire

Multe persoane descoperă că din cauza relațiilor nu au putut să-și urmeze hobby-urile. Ei bine, acum este un moment foarte bun pentru a urma cursuri de înot, pictură, teatru.

Sufiecient timp pentru a te ocupa de îngrijirea corpului tău

Nu este un secret faptul că multe persoane își pierd forma corporală și capătă kilograme în plus. Și nu este un secret că despărțirea este o motivație pentru a slăbi. Totodată, schimbarea de look: de la o nouă coafură, la o nouă culoare de păr, la schimbarea garderobei.

Călătoria visurilor – o idee bună când ești singur după separarea de partener

Poate ai visat dintotdeaună să vizitezi un loc exotic și din diverse motive nu a-i făcut-o. Se știe rolul vindecător al călătoriilor. Însoțită de prieteni sau chiar singură cu siguranță vei învăța și descoperi o mulțime de lucruri despre tine într-un alt mediu decât cel de acasă. Cu siguranță, dintr-o călătorie pe care o visezi, te vei întoarce cu noi forțe.

Timp mai mult pentru prieteni și familie

Sentimentul de singurătate este unul dintre cele mai pregnante atunci când te ai ieșit dintr-o relație. Este normal și trebuie acceptată fiecare etapă din viață și trăită. Însă autoizolarea nu este soluția. Sună-ți prietenii, membri ai familiei cu care nu te-ai mai auzit în ultima vreme și fă plimbări cu ei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân